• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Trešdaļu krimināllietu ierosina par izvairīšanos no nodokļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2005., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107717

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valonijas māksla Rīgā

Vēl šajā numurā

10.05.2005., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Trešdaļu krimināllietu ierosina par izvairīšanos no nodokļiem

Šā gada pirmajā ceturksnī Finanšu policijas pārvaldes ierosinātajās krimināllietās kopējie valstij nodarītie zaudējumi ir 13,7 miljoni latu, tātad salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu tie pieauguši par 1,2 miljoniem latu.
Pavisam ierosinātas 158 krimināllietas. Tas savukārt ir mazāk nekā pērnā gada pirmajos trijos mēnešos. Šogad lielākā daļa – 35% – krimināllietu ierosinātas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, 33% – par pārkāpumiem maksātnespējas procesos, 16% – par pārkāpumiem grāmatvedībā, 7% – par krāpšanu, 9% – par citu veidu noziedzīgām darbībām, liecina Valsts ieņēmumu dienesta Komunikācijas nodaļas priekšnieces Agneses Grīnbergas sniegtās ziņas.
Par pievienotās vērtības nodokļa krāpšanu ierosinātas 11 krimināllietas. Tajās valstij nodarīto zaudējumu vērtība ir 6,6 miljoni latu, bet par izvairīšanos no nodokļu nomaksas ierosinātas 48 krimināllietas, kurās kopējie valstij nodarītie zaudējumi ir 5,7 miljoni latu.
Prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodotas 94 krimināllietas – 45 krimināllietas par konstatētajiem pārkāpumiem maksātnespējas procesos, 12 krimināllietas par pārkāpumiem grāmatvedībā, deviņas krimināllietas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, divas krimināllietas par krāpšanu, bet pārējās krimināllietas par citu veidu noziedzīgām darbībām.
Finanšu policijas pārvalde regulāri saņem pieteikumus no citām Latvijas tiesībsargājošajām institūcijām par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Pirmajos trijos mēnešos saņemti 318 pieteikumi (no tiem 101 martā) par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Lielākā daļa – 169 pieteikumi – saņemti par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, 89 – par pārkāpumiem maksātnespējas procesā, 24 – par pārkāpumiem grāmatvedības dokumentos un 12 pieteikumi – par krāpšanu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!