• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Norvēģijas parlamentāriešu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2005., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107729

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties vizītē Maskavā un piedaloties Otrā pasaules kara beigu atceres 60.gadadienas pasākumos

Vēl šajā numurā

10.05.2005., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Norvēģijas parlamentāriešu sadarbību

Pirmdien, 9.maijā, Latvijas un Norvēģijas parlamentu sadarbības grupas pārstāvji tikās ar Norvēģijas Karalistes parlamenta deputātiem.
Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Norvēģijas divpusējās attiecības. Abu valstu parlamentārieši atzina, ka abu valstu divpusējā sadarbība ir plaša un daudzpusīga – nostiprinās un attīstās ekonomiski sakari, pieaudzis tirdzniecības apjoms starp abām valstīm, padziļinās sadarbība tieslietu, aizsardzības, tūrisma, izglītības, kultūras un labklājības jomā.
Norvēģu delegācijas deputātus kā Norvēģijas parlamenta finanšu komisijas pārstāvjus interesēja jautājumi, kas skar nodokļu un nodevu sistēmu Latvijā, kā arī izmaiņas Latvijas nodokļu politikā pēc iestāšanās Eiropas Savienībā (ES). Latvijas parlamentārieši pastāstīja par nepieciešamajiem risinājumiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa jautājumos – normu saskaņošanu ar ES prasībām, nodokļa sloga optimizēšanu iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem, kā arī nodokļa bāzes nostiprināšanu.
Latvijas un Norvēģijas parlamentu sadarbības grupas deputāts Staņislavs Šķesters viesiem pastāstīja par Latvijas reģionu attīstības atšķirībām, kā arī par to, kādi pasākumi tiek veikti, lai tās samazinātu un izlīdzinātu, saglabājot un pilnveidojot katras teritorijas dabai un kultūrvidei raksturīgās iezīmes.
Puses arī pārrunāja situāciju pabalstu, pensiju, bezdarba un iedzīvotāju demogrāfiskās attīstības jomās abās valstīs. Latvijas un Norvēģijas parlamentu sadarbības grupas deputāte Silva Bendrāte pastāstīja par problēmām, ar kurām Latvijā jāsaskaras ģimenei, lai nezaudētu vietu darba tirgū pēc bērna piedzimšanas. S.Bendrāte atzina, ka jāmeklē efektīvāki ceļi ģimenes atbalstam, piemēram, jāpalielina ar nodokli neapliekamā ienākuma minimālais apmērs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!