• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules bankas palīdzību Latvijas vides aizsardzībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2000., Nr. 325/326 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10781

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisku atbalstu Nacionālās bibliotēkas celtniecībai

Vēl šajā numurā

19.09.2000., Nr. 325/326

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules bankas palīdzību Latvijas vides aizsardzībai

Pasaules banka (PB) 14. septembrī apstiprināja 2,22 miljonu ASV dolāru aizdevumu cieto atkritumu saimniecības vadības projektam Latvijā, kura rezultātā tiks ieviesta neatkarīga, mūsdienīga sadzīves cieto atkritumu saimniecība ar atkritumu gāzes maksimālu savākšanu un izmantošanu Liepājas rajonā.

Projekts atrisinās nopietnas vides un sabiedrības veselības problēmas, tā uzdevums ir uzlabot cieto atkritumu apsaimniekošanu un izveidot atkritumu apstrādes sistēmu, pamatojoties uz atkritumu pastiprinātu sadalīšanās procesu. Projektā tiks iekļauts koplīgums ar pieredzējušu ārzemju operatoru, kā arī municipālo iestāžu vispārējās kapacitātes (spēju) veicināšanu.

Projektam ir divas sastāvdaļas: investīciju komponents un tehniskās palīdzības komponents.

Investīciju komponentam savukārt ir šādas daļas: situācijas atveseļošana; tehniskie uzlabojumi un darbības uzlabošana; enerģijas kameru un atkritumu gāzes savākšanas sistēmas ierīkošana; enerģijas ģeneratora uzstādīšana; transporta līdzekļu un atkritumu savākšanas punktu izveide; vadības atbalsta nodrošinājums ar kopējiem pasākumiem; detalizēta projekta izstrāde un palīdzība projekta ieviešanā.

Tehniskās palīdzības komponents paredz apmācības un kapacitātes paaugstināšanu vietējiem un reģionālajiem cieto atkritumu saimniecības uzņēmumiem, pašvaldību iestādēm un privātā sektora uzņēmumiem, kas iesaistījušies nacionālās cieto atkritumu saimniecības stratēģijas īstenošanā.

Projekta kopējās izmaksas ir 16,97 miljoni ASV dolāru, ieskaitot finansējumu no Latvijas valdības, Eiropas Komisijas, vietējām Latvijas pašvaldībām, Ziemeļvalstu investīcijas bankas, Zviedrijas Starptautiskās attīstības aģentūras un citiem finansu avotiem. Šis ir nemainīga uzcenojuma aizdevums uz 17 gadiem ar atlikto maksājumu uz pieciem gadiem.

Kopš Latvijas iestāšanās Pasaules bankā 1992. gadā PB ir iesaistījusies 18 projektos un cita veida finansēšanas akcijās kopumā par apmēram 357 miljoniem ASV dolāru.

Pasaules bankas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!