• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties Maskavā un tiekoties ar Maskavas latviešiem un Latvijas uzņēmumu pārstāvjiem Krievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2005., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107821

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.05.2005., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties Maskavā un tiekoties ar Maskavas latviešiem un Latvijas uzņēmumu pārstāvjiem Krievijā

Svētdien, 8.maijā, Latvijas vēstniecībā Maskavā Maskavas latviešu diasporas pārstāvji tikās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un viņas dzīvesbiedru Imantu Freiberga kungu. Tikšanos atklāja Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis.
Maskavas latviešu kultūras biedrības vārdā Valsts prezidenti sveica biedrības priekšsēdis Jānis Dambītis. Viņš pateicās prezidentei par izrādīto uzmanību Maskavas latviešiem un pasniedza nesen izdoto biedrības grāmatu “Likteņu griežos” , kas stāsta par Maskavas latviešu likteņiem un biedrības darbību. Pasākumu kuplināja Maskavas latviešu bērnu svētdienas skola, kura jau vienpadsmito gadu darbojas vēstniecības paspārnē, un Maskavas latviešu biedrības jauktais koris “Tālava”. Kora ilggadējā vadītāja Tamāra Semičeva uzdāvināja Valsts prezidentei kora izdoto pirmo kompaktdisku, kurā apkopota latviešu tautasdziesmu izlase un kurš izdots ar Latvijas vēstniecības finansiālu atbalstu. Valsts prezidente bija patiesi priecīga par iespēju tikties ar Maskavā dzīvojošiem latviešiem, par viņu gara stiprumu, saglabājot šeit latviešu valodu un latviešu tradīcijas, un veltīja īpaši siltus vārdus svētdienas skolas bērnu vecākiem, kuri savas tautas vērtības ieaudzina arī savos bērnos.
Svētdien Latvijas vēstniecībā,notika pieņemšana, kurā Valsts prezidente tikās ar Latvijas uzņēmumu pārstāvjiem Krievijā. Pieņemšanu atklāja Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis. Pēc vēstnieka runāja uzņēmēji, kuri iepazīstināja prezidenti ar ekonomiskās darbības iespējām un rezultātiem. Prezidente pateicās uzņēmējiem par viņu ieguldījumu Latvijas ārējās ekonomikas veicināšanā, novēlēja veiksmi un izturību. Pēc tam neformālākā gaisotnē prezidente izmantoja izdevību aprunāties ar katru no klātesošajiem. Vēstnieks informēja klātesošos par ieceri dibināt biznesa klubu, kas darbotos vēstniecības paspārnē.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!