• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Itālijas Jūras spēku militāro sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2005., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par notu Krievijai saistībā ar šķēršļiem Latvijas žurnālistu darbībai Krievijas Federācijā

Vēl šajā numurā

11.05.2005., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Itālijas Jūras spēku militāro sadarbību

Otrdien, 10.maijā, Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs tikās ar Itālijas Jūras spēku (JS) komandieri admirāli Serdžio Biragi, lai pārrunātu abu valstu sadarbību militārajā jomā.
Kā būtiskākā tika minēta Latvijas un Itālijas Jūras spēku sadarbība mīnu meklēšanā un atmīnēšanā. Jau šogad paredzēta Latvijas pārstāvju vizīte Itālijas mīnu kuģu eskadrā, lai precizētu turpmākās sadarbības virzienus un izvērtētu iespējas kopīgu atmīnēšanas mācību organizēšanā Baltijas jūrā.
E.Rinkēvičs iepazīstināja S.Biragi ar Aizsardzības ministrijas plāniem Liepājas ostas attīstībā, lai nodrošinātu nacionālās un alianses dalībvalstu militārās vajadzības. Ostas attīstībai plānots izmantot gan Latvijas finansējumu, gan arī NATO līdzfinansējumu NATO Drošības un investīciju programmas ietvaros. Sadarbība ar Itāliju notiek arī militāro un politisko konsultāciju, kā arī ekspertu tikšanos ietvaros, piemēram, militārās ģeogrāfijas, gaisa telpas novērošanas un NATO drošības investīciju programmas jomās.
Itālijas JS komandieris Serdžio Biragi pēc vizītes Latvijā kopā ar Latvijas JS komandieri komandkapteini Aleksandru Pavloviču dosies uz Poliju, kur 12. un 13. maijā notiks Eiropas Jūras spēku komandieru 2005.gada konference.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!