• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par notu Krievijai saistībā ar šķēršļiem Latvijas žurnālistu darbībai Krievijas Federācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2005., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES informācijas tīklu "Europe Direct" Latvijā

Vēl šajā numurā

11.05.2005., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par notu Krievijai saistībā ar šķēršļiem Latvijas žurnālistu darbībai Krievijas Federācijā

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija 10.maijā nosūtījusi notu Krievijas vēstniecībai sakarā ar vairākiem gadījumiem, kad traucēta Latvijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvju darbība Krievijas Federācijā.
9. maijā Pleskavas apgabalā tika aizturēti un nogādāti milicijā trīs Latvijas Televīzijas filmēšanas grupas pārstāvji. Tika iznīcināts viņu safilmētais materiāls, kā arī pavēlēts viņiem pirms termiņa atstāt Krievijas Federāciju. Laikā, kad žurnālisti atradās milicijas nodaļā, tika nodarīts kaitējums Latvijas Televīzijas īpašumam – izsists automašīnas priekšējais vējstikls. Minētais noticis par spīti faktam, ka televīzijas grupas pārstāvjiem bija derīgas vīzas ieceļošanai Krievijas Federācijā, kā arī Krievijas Ārlietu ministrijas izsniegta atļauja žurnālistu darbībai.
Līdzīgs gadījums Pleskavas apgabalā noticis arī maija sākumā, kad tika aizturēti un administratīvi sodīti divi laikraksta “Diena” žurnālisti.
Ārlietu ministrija ir pieprasījusi Krievijas pusei sniegt skaidrojumu par abiem incidentiem.
Papildus Ārlietu ministrija vērsusi Krievijas puses uzmanību uz faktu, ka joprojām nav sniegta atbilde uz laikraksta “Latvijas Avīze” pagājušā gada decembrī iesniegto lūgumu akreditēt Maskavā šā izdevuma korespondentu.
Ārlietu ministrija uzskata, ka minētie gadījumi neveicina priekšstatu par Krieviju kā valsti, kurā tiek ievērota preses brīvība, un pauž cerību, ka Latvijas žurnālistiem turpmāk tiks nodrošināti adekvāti darba apstākļi Krievijā – līdzīgi tiem, kādus Latvijā bauda daudzie Krievijas Federācijas masu saziņas līdzekļu pārstāvji.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!