• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES informācijas tīklu "Europe Direct" Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2005., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107824

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 10.maija sēdē

Vēl šajā numurā

11.05.2005., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES informācijas tīklu “Europe Direct” Latvijā

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un Sabiedrības integrācijas fonds aicina plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus uz preses konferenci, kas veltīta “Europe Direct” informācijas tīkla darbības sākšanai Latvijā. Preses konference notiks rīt, 12.maijā, Latvijas Universitātes Juridisko zinātņu bibliotēkā.
Sabiedrības integrācijas fonds Eiropas Komisijas vārdā šā gada 12.janvārī izsludināja projektu pieteikumu konkursu organizācijām Latvijā, lai izveidotu jaunu Eiropas Savienības informācijas punktu tīklu ar nosaukumu “Europe Direct” saskaņā ar Eiropas Komisijas 2004.gadā apstiprināto Informācijas un komunikācijas stratēģiju. Informācijas tīkla izveides mērķis ir radīt vairākus visā valstī līdzsvaroti izvietotus informācijas punktus, lai visiem iedzīvotājiem gan lauku, gan pilsētu teritorijās būtu viegli pieejama informācija, palīdzība un atbildes uz jautājumiem par ES likumdošanu, politiku, programmām un finansējuma iespējām.
Pēc konkursa Latvijā apstiprināta deviņu “Europe Direct” informācijas punktu uzturošo struktūru izveide: pa vienai Rīgas, Pierīgas un Zemgales reģionos – informācijas punktu darbību nodrošinās Latvijas Universitātes bibliotēka (Rīgas reģions), Staiceles pilsētas dome (Pierīgas reģions) un Jelgavas rajona padome (Zemgales reģions) – un pa divām Vidzemes, Kurzemes un Latgales reģionos – informācijas punktu uzturošās struktūras ir Valmieras bibliotēka un Gulbenes bibliotēka (Vidzemes reģions), Starptautiskais sadarbības centrs “Eiromāja” Talsos un Ventspils bibliotēka (Kurzemes reģions), Rēzeknes rajona padome un Līvānu fonds “Baltā māja” (Latgales reģions). Šīm organizācijām būs tiesības saņemt ikgadēju Eiropas Komisijas dotāciju 12–24 tūkstošus eiru informācijas punktu darbības nodrošināšanai no 2005. līdz 2008.gadam ieskaitot. Šogad Eiropas Komisija informācijas punktiem Latvijā piešķīrusi 144 000 eiru. Papildus organizācijām jānodrošina savs līdzfinansējums informācijas punktu uzturēšanai vismaz 50% apmērā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!