• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pavērsiens koncertzāles "Ave sol" lietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2005., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107829

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aprīlī cenas kāpušas par vienu procentu

Vēl šajā numurā

11.05.2005., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pavērsiens koncertzāles “Ave sol” lietā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis uzsākt kriminālvajāšanu pret Rīgas domes amatpersonu par bezdarbību strīdā par “Ave sol” koncertzāli.

AVE SOL.PNG (90535 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Birojs nosūtījis Ģenerālprokuratūrai pērn ierosināto krimināllietu par Rīgas domes amatpersonas bezdarbību saistībā ar tiesas procesu, kurā Latvijas Pareizticīgo baznīcai tika atzītas tiesības uz nekustamo īpašumu Rīgā, Citadeles ielā 7, informē KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.
KNAB rīcībā esošie materiāli liecina, ka 2004.gada 13.maijā Rīgas apgabaltiesa apmierināja Latvijas Pareizticīgo baznīcas Sinodes prasību pret Rīgas domi un atzina tās īpašuma tiesības uz minēto nekustamo īpašumu. Spriedums spēkā stājās 2004.gada 18.jūnijā.
Rīgas domi kā atbildētāju šajā lietā pārstāvēja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes Tiesiskās uzraudzības nodaļas galvenā juriste. No toreizējā Rīgas domes priekšsēdētāja 2004.gada martā parakstītās pilnvaras izriet, ka galvenā juriste ir pilnvarota būt par pārstāvi Rīgas apgabaltiesā konkrētās civillietas izskatīšanā, Latvijas Pareizticīgo baznīcas Sinodes prasībā pret Rīgas domi ar visām atbildētājam likumā noteiktajām tiesībām.
Kā informē D.Kurpniece, pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka galvenā juriste laikus saņēmusi tiesas paziņojumus un pavēstes par tiesvedības uzsākšanu minētajā civillietā, Latvijas Pareizticīgo baznīcas Sinodes prasības pieteikuma norakstu un pievienotos dokumentus, lai varētu sagatavoties tiesvedībai un nodrošināt nepieciešamos pierādījumus. KNAB konstatējis, ka aizdomās turētā persona nav iepazinusies ar civillietas materiāliem, nav iesniegusi tiesas pieprasītos rakstveida paskaidrojumus un pierādījumus, kas apstiprinātu un pamatotu iebildumus. Arī tiesas spriedums nav pārsūdzēts.
KNAB norāda, ka tā rīcībā esošajos materiālos ir pietiekami fakti, kas norāda uz Krimināllikuma 319.panta otrajā daļā paredzētajām noziedzīga nodarījuma pazīmēm. Minētais pants paredz atbildību par valsts amatpersonas bezdarbību, ja tas izraisījis smagas sekas vai ja valsts amatpersonai bijis mantkārīgs nolūks
Laika posmā no 2004.gada marta līdz jūnijam amatpersona aiz nolaidības nav pildījusi pienākumus, neveicot saskaņā ar pilnvarojumu noteiktās darbības, kas izraisījis smagas sekas, radot Rīgas domei kā nekustamā īpašuma īpašniecei būtisku kaitējumu, uzskata birojs.
3.maijā aizdomās turētai personai piemērots drošības līdzeklis – paraksts par dzīves vietas nemainīšanu.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!