• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Republikas Valsts prezidentes valsts vizīti Norvēģijas Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2000., Nr. 325/326 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Grozījumi Krimināllikumā"

Vēl šajā numurā

19.09.2000., Nr. 325/326

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Republikas Valsts prezidentes valsts vizīti Norvēģijas Karalistē

Šodien, 19. septembrī, Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga dodas uz Oslo, kur rīt sāksies Latvijas Valsts prezidenta pirmā valsts vizīte Norvēģijas Karalistē.

Valsts galvaspilsētā Latvijas Valsts prezidente ieradīsies šodien pēcpusdienā.

Augstās viešņas oficiālā sagaidīšanas ceremonija notiks rīt pie Norvēģijas Karaļa pils, kur Latvijas Republikas Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu un Imantu Freiberga kungu sagaidīs Viņu majestātes karalis Haralds V un karaliene Sonja. Pēc tam Latvijas Valsts prezidente un Imants Freiberga kungs kopā ar Viņu majestātēm karali Haraldu V un karalieni Sonju apmeklēs arī Norvēģijas parlamentu, kur tiksies ar Stortinga prezidenti Kristi Kolli Grondāli. Latvijas Valsts prezidentei būs saruna arī ar Norvēģijas premjerministru Janu Stoltenbergu.

Vēsturiskā Akershusas cietokšņa apmeklējumā V.Vīķe–Freiberga noliks vainagu pie pieminekļa karā kritušajiem norvēģu patriotiem. Rīt pecpusdienā Latvijas Valsts prezidentei paredzēts arī Oslo domes apmeklējums un privātas pusdienas Karaļa pilī. V.Vīķe–Freiberga tiksies arī ar Norvēģijas Nobela komiteju un uzrunās Nobela institūta klausītājus, kā arī apmeklēs Norvēģijas Tirdzniecības padomi.

Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freiberga kungs kopā ar Viņu majestātēm karali Haraldu V un karalieni Sonju apmeklēs arī izcilā norvēģu tēlnieka Vīgelana skulptūru parku un iepazīsies ar latviešu mākslinieku izstādi Vīgelana muzejā. Valsts vizītes pirmā diena beigsies ar valsts vakariņām Karaļa pilī.

Ceturtdienu, valsts vizītes otro dienu, Latvijas Valsts prezidente un Imants Freiberga kungs pavadīs Bergenē. Šeit augstajai viešņai paredzēts Edvarda Grīga muzejmājas, kā arī Grīga koncertzāles apmeklējums. Latvijas Valsts prezidente Norvēģijas Ekonomikas un biznesa augstskolā noklausīsies studentu kora priekšnesumus, bet pēc tam uzrunās jauniešus un piedalīsies stipendiju pasniegšanas ceremonijā diviem baltiešu studentiem.

V.Vīķe–Freiberga iepazīsies arī ar Bergenes zivju tirgu un citām vēsturiskajām vietām, kā arī apmeklēs izstādi "Rīga laika spogulī" un piedalīsies Norvēģijas valdības rīkotās pusdienās. Vizīte noslēgsies ar Latvijas vēstnieka Norvēģijā rīkotu pieņemšanu. Jau ceturtdienas vakarā Valsts prezidente ar lidmašīnu atgriezīsies Rīgā.

Latvijas Valsts prezidenti valsts vizītē Norvēģijā pavadīs oficiālā mūsu valsts delegācija, kurā būs ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis, Latvijas vēstnieks Norvēģijā Normunds Popens ar kundzi, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš, Valsts protokola vadītājs Artis Bērtulis, Valsts prezidentes padomnieks ārlietās Andrejs Pildegovičs, Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Māris Ēlerts, Latvijas Institūta vadītājs Ojārs Kalniņš un citas oficiālas personas. Kopā ar Valsts prezidenti uz Norvēģiju šodien dodas arī reprezentabla Latvijas uzņēmēju delegācija.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!