• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV FIB direktora vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2000., Nr. 325/326 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas informācija

Par darījumiem privatizācijas sertifikātu tirgū

Vēl šajā numurā

19.09.2000., Nr. 325/326

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV FIB direktora vizīti Latvijā

FIB-LABUCKA-FRI2.JPG (37794 BYTES)

Amerikas Federālās izmeklēšanas biroja direktors Luiss Frī 16.septembrī sarunā ar tieslietu ministri Ingrīdu Labucku …

FIB-SEGLINS3.JPG (37064 BYTES)

…ar iekšlietu ministru Mareku Segliņu (pa labi)

FIB-MAIZITIS3.JPG (35465 BYTES)

Foto: A.F.I.

… ar ģenerālprokuroru Jāni Maizīti (pa kreisi)

Sestdien, 16. septembrī, Rīgā ieradās ASV Federālā izmeklēšanas biroja direktors Luiss Dž. Frī.

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) bija to ārvalstu specdienestu vidū, kas viens no pirmajiem pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas sāka sadarbību ar mūsu valsts tiesībsargājošajām institūcijām.

Līdz 1997. gadam sadarbība galvenokārt notika apmācību jomā. Tagad ir izveidojusies laba sadarbība ar FIB Baltijas valstu biroja (Tallinā) vadītāju Viljamu Mošellu, kopīgi veikti vairāki sadarbības pasākumi konkrētu krimināllietu izmeklēšanā.

Pašlaik plašāk tiek attīstīta sadarbība informācijas apmaiņā organizētās noziedzības apkarošanas jomā; praktiskajā palīdzībā, it īpaši noziegumu ar terorisma pazīmēm izmeklēšanā. Kā konkrētu rezultatīvu sadarbības piemēru var minēt operatīvo palīdzību nesenajā sprādziena gadījumā universālveikalā "Centrs", kā arī sadarbību, atklājot Igaunijas pilsoņa O. Safjankova viena miljona ASV dolāru izspiešanas mēģinājumu no Norvēģijas firmas "Varner Hakon Invest" filiāles Latvijā.

FIB pārstāvniecība Baltijas valstīs ir organizējusi vairākus mācību kursus policijas un Drošības policijas darbiniekiem, piemēram, par ekonomiskā kaitējuma novēršanu finansu — banku jomā, krīzes stāvokļa novēršanas vadību, pārrunu vešanu krīzes situācijā (ķīlnieku sagrābšana, pašnāvības mēģinājumi u.c.), iekšējo kontroli un korupcijas civiliestādēs.

Statistiskā analīze liecina, ka pēc apmācībām un konkrētās ASV Valdības sniegtās materiāli tehniskās palīdzības ievērojami ir cēlies Valsts policijas, Drošības policijas un Valsts robežsardzes robežsargu profesionalitātes un kvalifikācijas līmenis. Tā, piemēram, statistika par viltoto dokumentu aizturēšanu uz Valsts robežas rāda, ka 1998.gadā tika aizturēti 172 viltoti ceļošanas dokumenti, 1999. gada pirmajos deviņos mēnešos — 238 viltoti ceļošanas dokumenti.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!