• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Sociālās drošības līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2000., Nr. 325/326 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10790

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tukuma rajona Lapmežciema pagasta sēdes protokola izraksts Nr.12

Par Lapmežciema pagasta ģenerālplāna apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

19.09.2000., Nr. 325/326

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Sociālās drošības līgumu

Līdz šim desmit Latvijas iedzīvotāji ir izmantojuši iespēju, ko piedāvā Latvijas un Somijas noslēgtais Sociālās drošības līgums, kas tika parakstīts 1999. gada 11. maijā un stājās spēkā šī gada 1. jūnijā.

Ja kāds to vēl nezina un tuvākajā laikā paredzējis doties ceļā uz Somiju, Labklājības ministrija atgādina, ka šis līgums paredz neatliekamās ārstnieciskās palīdzības sniegšanu Latvijas iedzīvotājiem, īslaicīgi (līdz trim mēnešiem) uzturoties Somijas valsts teritorijā.

Ja Latvijas iedzīvotājam būs nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība pagaidu uzturēšanās laikā Somijas teritorijā, tad viņam ir tiesības saņemt šādu medicīnisko aprūpi saskaņā ar tādiem pašiem nosacījumiem, kādi ir Somijas iedzīvotājiem.

Gluži tāpat ir ar Somijas iedzīvotājiem, kuri uzturas Latvijā. Viņiem ir tiesības saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību ar tādiem nosacījumiem kā Latvijas iedzīvotājiem.

Lai Latvijas iedzīvotājs saņemtu neatliekamo ārstniecisko palīdzību Somijā, ir jāuzrāda Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras izdota apliecība. Šo apliecību var saņemt Rīgā, Baznīcas ielā 25, Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūrā, līdzi jāpaņem tikai pase. Tālrunis informācijai 7043700.

Neatliekamā medicīniskā palīdzība netiek nodrošināta tam, kurš dodas uz otru valsti, lai ārstētos. Šajā gadījumā no pacienta var tikt prasīts samaksāt pilnu ārstnieciskā pakalpojuma cenu. Šādus starpvalstu līgumus par neatliekamās ārstnieciskās palīdzības sniegšanu Latvija ir noslēgusi arī ar Igauniju, Zviedriju un Ukrainu.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!