• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par profesionālo kvalifikāciju atzīšanu reglamentētajās profesijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2005., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Afganistānas prezidenta Hamida Karzaja uzrunu EP svinīgajā sēdē 2005.gada 10.maijā

Vēl šajā numurā

12.05.2005., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par profesionālo kvalifikāciju atzīšanu reglamentētajās profesijās

EK iekšējā tirgus komisārs Čārlijs Makrīvijs saistībā ar Eiropas Parlamenta 11.maija balsojumu par direktīvas priekšlikumu attiecībā uz profesionālo kvalifikāciju atzīšanu teica: “Līdz ar šo direktīvu mēs atklājam jaunu ēru tiem speciālistiem, kuri pārvietojas mūsu iekšējā tirgū. Eiropas Parlamenta, Padomes un Eiropas Komisijas lieliskā sadarbība ir būtisks pierādījums panākumiem iekšējā tirgus jomā.”
Šī direktīva apvienos piecpadsmit esošās direktīvas profesionālo kvalifikāciju atzīšanas jomā attiecībā uz reglamentētajām profesijām. Paturot galvenās jau esošās garantijas migrantiem, direktīva vienlaikus palīdzēs uzlabot brīvās pārvietošanās nosacījumus un nodrošināt vienkāršāku sistēmas pārvaldību.
Viens no direktīvas galvenajiem elementiem ir pagaidu un neregulāras pakalpojumu sniegšanas atvieglošana, jo īpaši padarot formalitātes vienkāršākas un ierobežojot iepriekšēju kvalifikācijas pārbaudi attiecībā uz profesijām, kas saistītas ar veselību vai drošību. Galarezultātā ir rasts līdzsvars starp pietiekami kvalificētu speciālistu brīvas pārvietošanās tiesībām un pārtērētāju aizsardzības nepieciešamību. Citu jaunajā direktīvā paredzēto izmaiņu vidū ir automātiskāka kvalifikāciju atzīšana, balstoties uz kopējām platformām un profesiju pārstāvju plašāku iesaisti.
Šīs direktīvas pieņemšana būs svarīgs ieguldījums prasmju mobilitātē un tuvinās mūs Lisabonas programmā noteiktajam mērķim – konkurētspējīgākai Eiropai.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!