• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienkāršotu dažādu dalībvalstu uzņēmumu apvienošanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2005., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.05.2005., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienkāršotu dažādu dalībvalstu uzņēmumu apvienošanos

Procedūra:
koplēmums, pirmais lasījums
Debates: 2005.gada 10.maijā
Balsojums: 2005.gada 11.maijā

Eiropas Parlaments 10.maijā ar dažiem grozījumiem atbalstīja direktīvas projektu, kas vienkāršos dažādu dalībvalstu kapitālsabiedrību apvienošanos.
Dažādu dalībvalstu uzņēmumu apvienošanos apgrūtina sarežģītas un dārgas juridiskas darbības, jo dalībvalstu normas atšķiras. Komisijas izstrādātā direktīva jo īpaši tiecas atvieglot mazo un vidējo sabiedrību apvienošanos un aizsargāt darbinieku tiesības. Lai to panāktu, direktīva tuvinās procedūras, kas attiecas uz pārrobežu apvienošanos, tām procedūrām, kas jāpiemēro, uzņēmumiem apvienojoties vienas dalībvalsts robežās. Tas procesu padarīs pārskatāmāku un vienkāršāku, jo dalībvalstu tiesību sistēmas daudziem uzņēmumiem jau ir zināmas.
Deputāti nobalsoja par grozījumiem, kas paredz – ja sabiedrība, kas radusies apvienošanās rezultātā, negarantē darbiniekiem tādas pašas tiesības kā viena no bijušajām sabiedrībām, tad ir jāreglamentē darbinieku līdzdalība jaunajā sabiedrībā saskaņā ar 2001. gadā noteiktajiem Eiropas uzņēmējsabiedrības statūtiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!