• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzaicinājumu EK iekšējā tirgus komisāram apmeklēt Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2005., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienkāršotu dažādu dalībvalstu uzņēmumu apvienošanos

Vēl šajā numurā

12.05.2005., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzaicinājumu EK iekšējā tirgus komisāram apmeklēt Latviju

Atsaucoties EP Nāciju Eiropas grupas deputāta Guntara Krasta uzaicinājumam, EK iekšējā tirgus komisārs Čārlijs Makrīvijs piekritis piedalīties jūnijā Latvijā gaidāmajā konferencē par Eiropā pretrunīgi vērtēto Pakalpojumu direktīvas projektu. Konkrētais dokuments par brīvu pakalpojumu kustību ES tirgū izraisījis asas debates ne vien Eiropas Parlamentā, bet lielā mērā ir arī interešu krustugunīs starp vecajām un jaunajām ES dalībvalstīm. Latvijas EP deputāts G. Krasts un komisārs Č.Makrīvijs tikās 11.maijā Strasbūrā, lai pārrunātu būtiskus ES iekšējā tirgus likumdošanas attīstības jautājumus. Sarunu laikā komisārs piekrita ierasties uz konferenci par šiem jautājumiem arī Rīgā.
“Pakalpojumu tirgus atvēršana, ja tāda notiktu, būtu ļoti izdevīga jaunajām dalībvalstīm, kā Latvijai, jo būtiski atvieglotu Latvijas pakalpojumu sniedzējiem iespējas brīvi konkurēt Eiropas tirgū. Savukārt Francijā piedāvātā direktīva šobrīd izraisījusi asu pretestību un ir viens no centrālajiem iemesliem sabiedriskajai domai, protestējot ne tikai pret Eiropas Savienību vispār, bet pret ES konstitūcijas ratificēšanu maija beigās gaidāmajā referendumā,” uzsver Guntars Krasts.
G.Krasta ierosinātā jūnija konference par konkrēto direktīvas projektu plānota kā viena no pirmajām plašākajām debatēm jaunajās dalībvalstīs par konkrēto jautājumu. Kā uzsvēra G.Krasts, “ir ļoti svarīgi izvērtēt direktīvas ekonomisko ietekmi jaunajos apstākļos, kad ES tirgum pievienojušās desmit jaunās dalībvalstis.”
Nāciju Eiropas grupa ir viena no septiņām politiskajām frakcijām, kurās apvienojušies Eiropas Parlamenta deputāti un kas aizstāv Eiropas Savienību, kurā tiek respektēta nacionālā identitāte, saglabāts kultūras mantojums un nodrošināta valodu dažādība.

Iveta Bojāre, EP Eiropas Nāciju grupas preses administratore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!