• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Reinzemes-Pfalcas Landtāga delegācijas vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2005., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107952

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par profesionālo kvalifikāciju atzīšanu reglamentētajās profesijās

Vēl šajā numurā

12.05.2005., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Reinzemes-Pfalcas Landtāga delegācijas vizīti Saeimā

Trešdien, 11.maijā, Saeimas Latvijas un Vācijas parlamentu sadarbības grupas deputāti tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Reinzemes-Pfalcas Landtāga Iekšlietu komisijas delegāciju.
Sarunas sākumā Latvijas un Vācijas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētājs Paulis Kļaviņš sveica Vācijas delegāciju Latvijā, iepazīstināja ar sadarbības grupas deputātiem un pastāstīja par aktualitātēm pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO. “Pirms piecpadsmit gadiem vistiešākais uzdevums bija Latvijas neatkarības atgūšana, toties tagad darbības lauks ir krietni paplašinājies – Latvijai jāapgūst pieredze demokrātijas jomā,” teica P.Kļaviņš.
Puses pārrunāja jautājumus, kas skar reģionālo attīstību Latvijā. Latvijas un Vācijas parlamentu sadarbības grupas deputāts Indulis Emsis (ZZS) viesiem pastāstīja par Latvijas reģionu attīstības atšķirībām un uzdevumiem to attīstības veicināšanā, kā arī par situāciju administratīvi teritoriālās reformas izstrādē. Vācijas delegācijas pārstāvji dalījās pieredzē par vietējo pašvaldību reformu Vācijā, kas notika pagājušā gadsimta 60. un 70.gados. Savukārt Latvijas un Vācijas parlamentu sadarbības grupas deputāts Staņislavs Šķesters informēja par Latvijā esošo dalījumu divu veidu pašvaldībās – vietējās un rajona – un to finanšu resursu izlīdzināšanas kārtību.
Vācijas delegācijas vadītāja, Landtāga viceprezidente Frīdela Gricmahere interesējās par valsts finansējumu izglītībai, kā arī par to, vai Latvijā ir īpašas atbalsta programmas latviešu valodas apguvei tiem jauniešiem, kuri vēlas integrēties Latvijas sabiedrībā. Puses bija vienisprātis, ka Latvijas sabiedrības dažādā nacionālā sastāva situācijā īpaši akcentējama tā loma, ko veic izglītības sistēma kā sabiedrības integrācijas mehānisms. Turklāt tās uzdevums ir saglabāt Latvijai raksturīgo kultūrvidi multinacionālas sabiedrības apstākļos.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!