• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rosina paaugstināt pabalstu ģimenēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2005., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107957

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Spriež par varbūtējiem elektroniskā paraksta nesējiem

Vēl šajā numurā

12.05.2005., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rosina paaugstināt pabalstu ģimenēm

Lai veicinātu sociālās atstumtības riska samazināšanu ģimenēm ar bērniem, Labklājības ministrija (LM) izstrādājusi Ministru kabineta noteikumu projektu, kas no nākamā gada paredz paaugstināt ģimenes valsts pabalstu.

BERNI.PNG (111849 bytes)
Šobrīd ģimenes valsts pabalsts par pirmo bērnu ir 6 lati, par otro – 7,2, par trešo – 9,6, bet par ceturto un nākamajiem bērniem – 10,8 lati mēnesī
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Patēriņa cenu līmenis ir strauji kāpis un pabalsta saņēmēju pirktspēja samazinājusies. Tas nelabvēlīgi ietekmē to ģimeņu finansiālo stāvokli, kurās aug bērni. Lai tās materiāli atbalstītu, ministrija ierosina nākamgad palielināt ģimenes valsts pabalsta apmēru par pirmo bērnu līdz 8 latiem, par otro – 9,6, par trešo – 12,8, bet par ceturto un nākamajiem bērniem – līdz 14,4 latiem mēnesī.
12.maijā noteikumu projektu par ģimenes valsts pabalsta un piemaksas pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu apmēru, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta un piemaksas piešķiršanas un izmaksas kārtību skatīs Valsts sekretāru sanāksmē.
Līdz šim paaugstināti bērna piedzimšanas un kopšanas pabalsti. Tagad iecerēts palielināt ģimenes valsts pabalstu, pievēršot uzmanību tām ģimenēm, kurās jau aug bērni pusaudži, jo, viņiem augot, ir daudz un dažādas vajadzības, uzskata labklājības ministre Dagnija Staķe.
Ģimenes valsts pabalstu piešķir vienam no bērna vecākiem, aizbildnim vai bērna faktiskajam audzinātājam, kurš ir noteikts ar bāriņtiesas (pagasttiesas) lēmumu par bērna audzināšanu līdz 15 gadu vecumam. Ja bērns mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nav stājies laulībā, pabalstu piešķir uz laiku, kamēr viņš apmeklē izglītības iestādi, bet ne ilgāk kā līdz dienai, kad tas sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!