• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā mainās iedzīvotāju attieksme pret Eiropas Savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2005., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likumprojekts ir novēlots un pretrunīgs

Vēl šajā numurā

12.05.2005., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā mainās iedzīvotāju attieksme pret Eiropas Savienību

Aprīlī veiktajā sabiedriskās domas aptaujā noskaidrota Latvijas iedzīvotāju attieksme pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES).

IELA.PNG (91952 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pozitīvi Latvijas dalību Eiropas Savienībā vērtēja gandrīz trešdaļa iedzīvotāju – 31,2 procenti atzīmēja atbildi “laba lieta” (martā – 30,4 procenti), bet negatīvu attieksmi pauda 25,7 procenti, norādot atbildi “slikta lieta” (martā – 18,6 procenti). Savukārt atbildi “ne laba, ne slikta lieta” izvēlējās 38,7 procenti aptaujas dalībnieku (martā – 45,3 procenti), informē Eiropas Savienības informācijas aģentūras projektu vadītāja Dace Apsīte.
Latvijas dalību Eiropas Savienībā par “labu lietu” biežāk atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 34 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, Zemgalē dzīvojošie, kā arī aptaujātie, kuru mēneša vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli pārsniedz 86 latus.
Neitrālu attieksmi – atbildi “ne laba, ne slikta lieta” – biežāk izvēlējušies respondenti vecumā no 40 līdz 54 gadiem, Kurzemē un Latgalē dzīvojošie, iedzīvotāji ar pamatizglītību, aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz 45 latus vai ir robežās no 86 līdz 120 latiem.
Latvijas dalību Eiropas Savienībā kā “sliktu lietu” biežāk vērtējuši aptaujātie vecumā no 55 līdz 64 gadiem, citu tautību pārstāvji un aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli ir robežās no 66 līdz 85 latiem.
Aptauju veica Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS ar Eiropas Savienības informācijas aģentūras atbalstu.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!