• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Konservatīvo rindās - uzvaras cerības". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2000., Nr. 325/326 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Kreiso bloks ir gatavs glābt Lietuvu"

Vēl šajā numurā

19.09.2000., Nr. 325/326

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Konservatīvo rindās — uzvaras cerības"

"Respublika"

— 2000.09.04.

Pie varas Lietuvā esošās partijas Tēvijas savienības (Lietuvas konservatīvie) kongresā (2.sept.) par partijas vadītāju vienbalsīgi tika pārvēlēts Vītauts Landsberģis.

Bija paredzēts, ka alternatīva V.Landsberģim varētu būt premjers Andrjus Kubiļus, bet viņš kongresa dienā atteicās izvirzīt savu kandidatūru.

Kongresā tika apstiprināti konservatīvo vēlēšanu saraksti un programma. Noskaidrojās, ka V.Landsberģis nevienā vienmandāta vēlēšanas iecirknī savu kandidatūru neizvirzīs, bet kandidēs tikai partijas sarakstā. Atbildot uz jautājumu, kāpēc atsevišķi neizvirzīs savu kandidatūru, V.Landsberģis teica, ka esot pārlieku aizņemts ar darbiem, lai veltītu laiku individuāli aģitācijai.

Vērtējot gaidāmās vēlēšanas, konservatīvie centās izrādīt optimismu. V.Landsberģis norādīja, ka jaunajās partijās ir koncentrējusies "vecā nomenklatūra, kas ir papildināta ar jaunbagātniekiem un mahinatoriem", tāpēc labākas partijas par Tēvijas savienību nemaz nepastāvot.

Vairākums kongresa dalībnieku savās runās izcēla, ka bijušais partijas biedrs Ģedimins Vagnorjus (Seimā izveidoja mēreno konservatīvo frakciju)un viņa domubiedri ir vainīgi pie valstī un partijā pastāvošajām problēmām.

Rolands Agints

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!