• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Kreiso bloks ir gatavs glābt Lietuvu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2000., Nr. 325/326 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10812

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Kurš vēlas Vladimira Putina galvu?"

Vēl šajā numurā

19.09.2000., Nr. 325/326

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Kreiso bloks ir gatavs glābt Lietuvu"

"Lietuvos rytas"

— 2000.09.04.

Lietuvas kreiso politiskie spēki (LDDP, Sociāldemokrātu partija, Krievu savienība, Jaunās demokrātijas savienība) ir apvienojušies sociāldemokrātiskās koalīcijas blokā, un par bloka līderi ir kļuvis politiskajos reitingos pirmajā vietā esošais Aļģirds Brazausks (bijušais Valsts prezidents).

Vēl pirms četriem pieciem gadiem Lietuvas Demokrātiskā darba partija un Lietuvas Sociāldemokrātu partija atradās diametrāli nesamierināmās pozīcijās.

"Šodien aicinu jūs, domubiedri, uz cīņu par to, lai Lietuvā cilvēki dzīvotu labāk. Šīs Seima vēlēšanas kļūs par cerību un apņēmības liktenīgās izvēles vēlēšanām," uzrunājot kreisā bloka politiķus, paziņoja A.Brazausks. Kritizējot pie varas esošos konservatīvos A.Brazausks teica, ka vēl nekad Lietuvā nav bijis tik smags stāvoklis, nav pastāvējušas tādas sociālās atšķirības, nekad nav bijusi tik ļoti sagrauta tautsaimniecība un neizpildīts budžets, kā arī tik liels noziedzības līmenis. Viņš aicināja visus uz vēlēšanām, "lai vairāk neatkārtotos tādas šausmas".

Lietuvas Demokrātiskā darba partija (LDDP) un Sociāldemokrātu partija parakstīja vienotības deklarāciju. Partiju līderi nenoliedz iespējamību, ka nākotnē abas partijas apvienosies vienā.

Kreiso spēku Seimā noorganizētajā starptautiskajā konferencē "Eiropas un Lietuvas sociāldemokrātija: tagadne un perspektīvas" LDDP priekšsēdētājs Česlovs Juršēns paziņoja:"Mēs piedāvājam sociāldemokrātisko atsvaru liberālismam un trakojošajam konservatīvismam". LDDP līderis uzskata, ka Lietuvas sociāldemokrātija perspektīvā agrāk vai vēlāk nokļūs līdzīgā situācijā, kāda pastāv Rietumeiropā, kur pārsvarā pie varas ir sociālisti, sociāldemokrāti vai leiboristi.

Ķēstutis Gečs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!