• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauna kredītlīnija uzņēmēju atbalstam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2005., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārdevēja godaprāta un pircēja acīguma jautājums

Vēl šajā numurā

17.05.2005., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauna kredītlīnija uzņēmēju atbalstam

ZEMENE.PNG (98857 bytes)
Nereti svaigi plūktās, ceļmalā iegādātās zemenes pircēja mutē nonāk pa taisno – bez peldes ūdenī
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Turpinot pirms trim gadiem aizsākto sadarbību, banka “Nord/LB Latvija” un Eiropas Investīciju banka (EIB) parakstījušas līgumu par 20 miljonu eiru kredītlīnijas piešķiršanu Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) ilgtermiņa kreditēšanai. Ar jaunā kredītlīguma parakstīšanu banka arī piesaistījusi ievērojamus papildu finanšu resursus.
“Nord/LB Latvija” prezidents Andris Ozoliņš uzskata, ka vislielākie ieguvēji no šā līguma parakstīšanas būs tieši Latvijas mazie un vidējie uzņēmēji, kas varēs saņemt kredītus ar īpaši pievilcīgiem nosacījumiem. “Mazo un vidējo uzņēmumu finansēšana ir viena no “Nord/LB Latvija” darbības prioritātēm, un šogad banka plāno tai pievērst īpašu uzmanību. Esam izstrādājuši konkurētspējīgus finanšu produktus, kas ir īpaši izdevīgi tieši MVU darbības nodrošināšanai,” stāsta bankas vadītājs.
Arī “Nord/LB Latvija” viceprezidents Rūdolfs Kargess pauž pārliecību, ka ieguvēji būs daudzi Latvijas uzņēmumi. Viņš norāda, ka EIB kredītlīnija sniegs papildu iespējas uzņēmumiem, kas atbilst mazo un vidējo uzņēmumu statusam ne vien pēc Latvijas standartiem, bet arī pēc EIB noteiktajiem MVU kritērijiem. Galvenie EIB kritēriji paredz, ka MVU kategorijā tiek ietverti uzņēmumi, kuru gada apgrozījums nepārsniedz 50 miljonus eiru, kuru bilances kopsumma nav lielāka par 43 miljoniem eiru un kuros strādā ne vairāk kā 250 darbinieku.
Līdz šim “Nord/LB Latvija” uzņēmumu kreditēšanā jau veiksmīgi izmantojusi 30 miljonu eiru lielu EIB kredītlīniju, informē bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Teika Lapsa. Pašlaik bankai ir divdesmit piecas filiāles un desmit norēķinu grupas Rīgā un Latvijas lielākajās pilsētās, kā arī divi meitasuzņēmumi – līzinga kompānija SIA “Nord/LB Līzings” un ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība “Nord/LB Fondi”, kas sāka darbību pagājušā gada nogalē.

Gita Kronberga, “LV”

gita.kronberga@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!