• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija kā paraugs Gruzijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2005., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108290

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektais gads grāmatā

Vēl šajā numurā

17.05.2005., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija kā paraugs Gruzijai

GRUZIJA.PNG (102363 bytes)
Ārlietu ministrs Artis Pabriks dalās pieredzē, kā veiksmīgāk integrēties ES un NATO, ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Nino Burdžanadzi
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

“Eiropas Savienība (ES) – tas ir mūsu vienīgais ceļš, alternatīvas mums nav,” apmeklējot Latviju, pauduši Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas konsultanti. Gruzija uzskata ES par drošības un ekonomiskā uzplaukuma garantu, kā arī vēlas nostiprināt kultūras sakarus ar Savienības valstīm. Ceļā uz ES un NATO Gruzija cer izmantot Latvijas pieredzi un mācīties no mūsu pieļautajām kļūdām, ziņo Saeimas ES informācijas centrs.
Lai dalītos pieredzē par panākumiem un grūtībām, integrējoties ES, pagājušonedēļ Saeimā notika starptautiskā konference “Latvijas un Gruzijas parlamentārā sadarbība, Latvijas pieredze, integrējoties Eiropas Savienībā”, ko rīkoja Saeimas Eiropas lietu komisija (ELK) sadarbībā ar Eiropas Komisiju un Lielbritānijas nevalstisko organizāciju “LINKS”.
Konferencē par Latvijas pieredzi likumdošanas saskaņošanā un citos ar integrāciju saistītajos jautājumos stāstīja ELK deputāti, ārlietu ministrs Artis Pabriks, Saeimas ELK priekšsēdētājs Oskars Kastēns, Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Atis Lejiņš, kā arī citas amatpersonas un eksperti.
Uz konferenci bija ieradusies Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja Nino Burdžanadze un plaša Gruzijas Eiropas Integrācijas komitejas deputātu un darbinieku delegācija. N.Burdžanadze tikusies arī ar Latvijas prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Tikšanās laikā puses vienojušās par turpmāku ciešu sadarbību dažādos līmeņos, tajā skaitā visaugstākajā politiskajā līmenī.
N.Burdžanadzei bijušas tikšanās arī ar citām amatpersonām, tajā skaitā Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, ārlietu ministru un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ārgali .
Konferencē N.Burdžanadze uzsvēra, ka integrācija ES un dalība NATO nav tikai nelielas Gruzijas politiskās elites vēlme, bet gan visas tautas atbalstīts plāns. Tomēr Gruzija apzinās, ka ceļš līdz dalībai ES un NATO nebūs īss. Gruzija cer, ka līdz 2010.gadam varētu tikt uzņemta transatlantiskajā organizācijā, bet integrācija ES prasīs ilgāku laiku un lielāku stabilitāti Kaukāza reģionā. Gruzijas pārstāvji pauduši cerību, ka Latvija varētu būt tās pavadone eirointegrācijas procesā.

Ieva Ušča

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!