• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā savietot tirgus pieprasījumu un izglītības sistēmas piedāvājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2005., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes domē ievēlēs 13 deputātus

Vēl šajā numurā

18.05.2005., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā savietot tirgus pieprasījumu un izglītības sistēmas piedāvājumu

Lai prognozētu darba tirgus pieprasījumu un regulētu izglītības sistēmas piedāvājumu, Izglītības un zinātnes ministrija un Ekonomikas ministrija iecerējušas tikties ar uzņēmējiem.

DRUVIETE.PNG (109338 bytes)

Ina Druviete
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

16.maijā izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete un ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš tikās, lai pārrunātu jautājumus, kas skar izglītības lomu valsts attīstībā.
Latvijas izaugsmes pamats ir zināšanās balstīta ekonomika, un jāveic īpaši pasākumi, kas to veicinātu. Skaidri formulēts un prognozējams tautsaimniecības pieprasījums pēc zinātniekiem pētījumiem radītu pamatu zinātnes lomas nostiprināšanai, kas savukārt veicinātu pieprasījumu pēc augsti kvalificētiem speciālistiem.
Abi ministri uzskata: lai veicinātu augstas pievienotās vērtības preču ražošanu, jāiegulda lietišķajā zinātnē un inženiertehniskajā izglītībā. Viņuprāt, tikai strauja zinātnes un augstākās izglītības finansējuma palielināšana ļauj cerēt, ka tiks pārvarēta pēdējos gados iezīmējusies stagnācija, informē I.Druvietes preses sekretāra vietas izpildītāja Sanda Purviņa.
Izglītības un zinātnes ministre par apsveicamu uzskata faktu, ka pēdējā laikā augstākās izglītības programmu ievirze sabiedrībā kļuvusi par diskusiju objektu. “Izglītības un zinātnes ministrijas uzdevums ir gādāt, lai būtu vajadzīgie speciālisti vajadzīgā kvalitātē, skaitā un termiņos. Mēs esam uzturējuši un uzturēsim dialogu ar visām ieinteresētajām pusēm, lai savu darba daļu paveiktu pēc iespējas labi. Tautsaimniecības uzdevums savukārt ir noteikt, cik, kad un kādi speciālisti valstī vajadzīgi,” spriež I.Druviete.
 

Ministri vienojās par ciešāku sadarbību, lai veicinātu izglītības atbilstību darba tirgus vajadzībām. Ekonomikas ministrija informē: iecerēts, ka tā sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju rīkos tikšanās ar uzņēmējiem. Ciešāka sadarbība un informācijas apmaiņa ar darba devējiem ļaus prognozēt darba tirgus pieprasījumu un regulēt izglītības sistēmas piedāvājumu.

“LV” informācija

KARINS.PNG (109812 bytes)

Krišjānis Kariņš
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Uzziņai:

Latvija iegulda zinātnē un attīstībā aptuveni 0,38 procentus no iekšzemes kopprodukta, savukārt vidējais Eiropas valstu rādītājs ir 1,93 procenti no iekšzemes kopprodukta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!