• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2005. gada 13. maija lēmums Nr. 8 "Par instrukciju "Par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu Rēzeknes pilsētas domes atkārtotām vēlēšanām 2005. gada 20. augustā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2005., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108468-par-instrukciju-par-deputatu-kandidatu-sarakstu-iesniegsanu-rezeknes-pilsetas-domes-atkartotam-velesanam-2005-gada-20-augusta-

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojums Nr.69

Par dzīvu zivju, molusku un akvakultūras dzīvnieku tirdzniecības aizliegumu pārtikas tirdzniecības vietās

Vēl šajā numurā

19.05.2005., Nr. 79

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 8

Pieņemts: 13.05.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.8

Rīgā 2005.gada 13.maijā

Par instrukciju “Par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu Rēzeknes pilsētas domes atkārtotām vēlēšanām 2005. gada 20. augustā”

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

apstiprināt instrukciju “Par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu Rēzeknes pilsētas domes atkārtotām vēlēšanām 2005. gada 20. augustā”.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre K.Kurzemniece

 

APSTIPRINĀTA

Centrālās vēlēšanu komisijas

2005.gada 13.maija sēdē ar lēmumu Nr.8

Instrukcija “Par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu Rēzeknes pilsētas domes atkārtotām vēlēšanām 2005. gada 20. augustā”

I. Vispārīgie noteikumi

1. Deputātu kandidātu (turpmāk — kandidātu) saraksti iesniedzami Rēzeknes pilsētas vēlēšanu komisijai (turpmāk — vēlēšanu komisijai), sākot ar 2005. gada 1. jūliju. Pēdējā kandidātu sarakstu iesniegšanas diena ir 2005. gada 11. jūlijs. Vēlēšanu komisija nosaka darba laiku kandidātu sarakstu pieņemšanai un līdz 2005. gada 27. jūnijam izliek par to paziņojumu pie Rēzeknes pilsētas domes (turpmāk — domes) ēkas.

Pēdējā iesniegšanas dienā — 2005. gada 11.jūlijā — kandidātu saraksti pieņemami no visiem iesniedzējiem, kas ieradušies vēlēšanu komisijas telpās līdz pulksten 18.00.

2. Kandidātu sarakstu un tiem pievienojamo dokumentu veidlapas var saņemt vēlēšanu komisijā, sākot ar 2005.gada 20. jūniju.

Kandidātu sarakstus un tiem pievienojamos dokumentus var sagatavot, izmantojot Centrālās vēlēšanu komisijas izstrādāto datorprogrammu.

3. Kandidātu sarakstiem un tiem pievienotajiem dokumentiem jābūt valsts valodā.  

II. Tiesības iesniegt kandidātu sarakstus

4. Domes deputātu kandidātu sarakstus var iesniegt:

1) reģistrēta politiskā organizācija (partija);

2) reģistrētu politisko organizāciju (partiju) reģistrēta apvienība;

3) divas vai vairākas reģistrētas politiskās organizācijas (partijas), kuras nav apvienojušās reģistrētā politisko organizāciju (partiju) apvienībā.

III. Kandidātiem izvirzāmās prasības

5. Tiesības kandidēt domes vēlēšanās ir Latvijas pilsonim, kā arī Eiropas Savienības pilsonim, kurš nav Latvijas pilsonis, bet ir reģistrēts Iedzīvotāju reģistrā, ja attiecīgā persona:

1) vēlēšanu dienā sasniegusi 18 gadu vecumu, t.i., dzimusi līdz 1987.gada 20.augustam (ieskaitot);

2) ir reģistrēta vēlētāju reģistrā;

3) kandidātu saraksta iesniegšanas dienā atbilst vismaz vienam no šādiem nosacījumiem:

a) ir bez pārtraukuma reģistrēta dzīvesvietā Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā vismaz pēdējos 10 mēnešus;

b) ir Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā nostrādājusi (kā darba ņēmējs vai pašnodarbinātais atbilstoši likumam „Par valsts sociālo apdrošināšanu”) vismaz pēdējos četrus mēnešus;

c) tai Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā pieder likumā noteiktajā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums;

4) neizcieš sodu brīvības atņemšanas vietā;

5) nav atzīta par rīcības nespējīgu;

6) nav bijusi sodīta par smagu vai sevišķi smagu noziegumu, bet, ja bijusi sodīta, sodāmība ir dzēsta vai noņemta vai arī persona ir reabilitēta;

7) nav izdarījusi Krimināllikumā paredzētu nodarījumu, atrodoties nepieskaitāmības stāvoklī vai ierobežotas pieskaitāmības stāvoklī, vai arī pēc noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas nav saslimusi ar psihisku slimību, kas atņēmusi iespēju saprast savu rīcību vai to vadīt, un personai sakarā ar to nav piemērots medicīniska rakstura piespiedu līdzeklis vai arī lieta izbeigta bez šāda piespiedu līdzekļa piemērošanas;

8) pēc 1991. gada 13. janvāra nav darbojusies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās;

9) nav bijusi un nav PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks.

Domes vēlēšanām nevar pieteikt par kandidātu un domē nevar ievēlēt Eiropas Savienības pilsoni, kuram tiesības kandidēt un tikt ievēlētam ir liegtas ar tiesas spriedumu Eiropas Savienības dalībvalstī, kuras pilsonis viņš ir.

6. Domes vēlēšanām nevar pieteikt par kandidātu personu, kura bijusi iekļauta kandidātu sarakstā citas domes (padomes) 2005.gada 12.marta vēlēšanām.

IV. Kandidātu saraksts

7. Kandidātu sarakstā jānorāda:

1) saraksta nosaukums;

2) vēlēšanu apgabals (Rēzeknes pilsēta);

3) katra kandidāta vārds, uzvārds, personas kods, dzimšanas gads, reģistrētā dzīvesvieta (norādot administratīvo teritoriju — republikas pilsētu vai attiecīgā rajona pilsētu, novadu, pagastu), izglītība (augstākā, vidējā vai pamata), pamatdarba vieta un ieņemamais amats, citas valsts pilsonība (pavalstniecība), ja tāda ir.

Kandidātu saraksta nosaukumam jāatbilst:

a) attiecīgās politiskās organizācijas (partijas) nosaukumam, ja kandidātu sarakstu iesniedz politiskā organizācija (partija);

b) attiecīgās politisko organizāciju (partiju) apvienības nosaukumam, ja kandidātu sarakstu iesniedz reģistrēta politisko organizāciju (partiju) apvienība;

c) visu attiecīgo politisko organizāciju (partiju) nosaukumiem, ja kandidātu sarakstu iesniedz divas vai vairākas politiskās organizācijas (partijas).

Sarakstā pieteikto kandidātu skaits drīkst par trim kandidātiem pārsniegt domē ievēlējamo deputātu skaitu.

8. Politiskās organizācijas (partijas) vai reģistrētas politisko organizāciju (partiju) apvienības kandidātu sarakstu paraksta attiecīgās politiskās organizācijas (partijas) vai politisko organizāciju (partiju) apvienības lēmējinstitūcijas pilnvarota persona. Ja kandidātu sarakstu iesniedz divas vai vairākas politiskās organizācijas (partijas), to paraksta visu attiecīgo politisko organizāciju (partiju) lēmējinstitūciju pilnvarotas personas.

9. Kandidātu sarakstu veidlapām jābūt aizpildītām skaidri salasāmi, bez svītrojumiem un labojumiem. Ja kandidātu saraksts ir uz divām vai vairākām lapām, tām jābūt numurētām un cauršūtām. Pēdējās lapas otrā pusē jābūt iesniedzēja vārdam, uzvārdam, parakstam un atzīmei, cik lapas ir cauršūtas un numurētas.

V. Kandidātu sarakstam pievienojamie dokumenti

10. Kandidātu sarakstam pievienojami šādi dokumenti:

1) katra sarakstā ietvertā kandidāta parakstīts paziņojums, ka viņš piekrīt kandidēt attiecīgajās domes vēlēšanās un piekrīt savu personas datu apstrādei, kas veicama saskaņā ar Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likuma prasībām;

2) katra sarakstā ietvertā kandidāta parakstīta deklarācija, ka viņš atbilst Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likuma 8.panta prasībām un uz viņu neattiecas minētā likuma 9. pantā minētie ierobežojumi;

3) visu sarakstā ietverto kandidātu parakstīta priekšvēlēšanu programma, kuras apjoms nedrīkst pārsniegt 4000 iespiedzīmes;

4) bankas dokuments par drošības naudas iemaksu domes speciālajā vēlēšanu komisijas depozīta kontā;

5) šādas katra sarakstā ietvertā kandidāta parakstītas ziņas (ziņas par deputāta kandidātu):

a) kandidāta vārds, uzvārds, dzimšanas datums, mēnesis un gads, dzimums un, ja vēlas, — arī tautība;

b) personas kods;

c) ārvalsts pilsonība (pavalstniecība), ja tāda ir;

d) reģistrētā dzīvesvieta Latvijā (republikas pilsēta vai rajons un pilsēta, novads vai pagasts);

e) darbavietas un ieņemamie amati (arī amati sabiedriskajās, politiskajās, reliģiskajās organizācijās un arodbiedrībās);

f)  kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā — atbilstoši ierakstam diplomā vai atestātā);

g) latviešu valodas prasmes pašnovērtējums;

h) ir vai nav sadarbojies ar PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs;

6) ja kandidāts ir citas Eiropas Savienības dalībvalsts pilsonis,— kandidāta apliecinājums, ka Eiropas Savienības dalībvalstī, kuras pilsonis viņš ir, viņam nav ar tiesas spriedumu liegtas tiesības kandidēt un tikt ievēlētam.

11. Vēlēšanu komisija pieņem tikai tādus kandidātu sarakstus, kuru iesniedzēji ir iemaksājuši drošības naudu 130 latu apmērā.

Bankas dokumentā jābūt norādītam, kas iemaksājis drošības naudu, kāds nosaukums ir kandidātu sarakstam, par kuru drošības nauda iemaksāta, un kad tā iemaksāta.

Iemaksātā drošības nauda dod tiesības iesniegt viena nosaukuma kandidātu sarakstu domes vēlēšanām.

12. Ja par kandidātu tiek pieteikts Valsts prezidents, Saeimas deputāts, valdības loceklis, prokurors, tiesnesis, valsts kontrolieris, Valsts kontroles padomes loceklis, Valsts kontroles revīzijas departamenta kolēģijas loceklis vai karavīrs, kandidātu sarakstam jāpievieno šā kandidāta parakstīts paziņojums, ka ievēlēšanas gadījumā viņš mēneša laikā izbeigs attiecīgā amata (dienesta) pildīšanu.

Paziņojuma izpildi kontrolē vēlēšanu komisija.

13. Ja par kandidātu ir pieteikts Eiropas Parlamenta deputāts, viņam mēneša laikā pēc kandidātu saraksta reģistrēšanas jānoliek Eiropas Parlamenta deputāta mandāts un jāiesniedz vēlēšanu komisijai šo faktu apstiprinoši dokumenti. Ja šādi dokumenti netiek iesniegti, vēlēšanu komisija svītro pieteikto kandidātu no domes deputātu kandidātu saraksta.

14. Ja par kandidātu domes vēlēšanām tiek pieteikta persona, kura nav bez pārtraukuma vismaz pēdējos 10 mēnešus pirms kandidātu saraksta iesniegšanas dienas reģistrēta dzīvesvietā Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, bet tai šajā teritorijā ir likumā noteiktajā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums, kandidātu sarakstam jāpievieno arī notariāli apliecināts zemesgrāmatas akta noraksts vai zemesgrāmatu nodaļas izziņa par nekustamā īpašuma piederību attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā.

15. Ja par kandidātu domes vēlēšanām tiek pieteikta persona, kura nav bez pārtraukuma vismaz pēdējos 10 mēnešus pirms kandidātu saraksta iesniegšanas dienas reģistrēta dzīvesvietā Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, bet ir šajā teritorijā nostrādājusi (kā darba ņēmējs vai pašnodarbinātais atbilstoši likumam “Par valsts sociālo apdrošināšanu”) vismaz pēdējos četrus mēnešus pirms kandidātu saraksta iesniegšanas dienas, kandidātu sarakstam jāpievieno arī attiecīgi darba devēja vai Valsts ieņēmumu dienesta izziņa.

16. Ja kandidātu sarakstu iesniedz politiskā organizācija (partija) vai politisko organizāciju (partiju) apvienība, sarakstam jāpievieno politiskās organizācijas (partijas) vai politisko organizāciju (partiju) apvienības lēmējinstitūcijas pilnvarojums parakstīt un iesniegt kandidātu sarakstu.

Ja apvienotu kandidātu sarakstu ir iesniegušas vairākas politiskās organizācijas (partijas), kuras nav apvienojušās reģistrētā politisko organizāciju (partiju) apvienībā, kandidātu sarakstam jāpievieno visu attiecīgo politisko organizāciju (partiju) lēmējinstitūciju pilnvarojums.

17. Kandidātu sarakstam pievienotajos dokumentos nedrīkst būt dzēsumu un neatrunātu svītrojumu un labojumu.

VI. Kandidātu saraksta iesniegšana

18. Kandidātu sarakstu kopā ar tam pievienotajiem dokumentiem personiski iesniedz pilnvarota persona (16.punkts).

19. Vēlēšanu komisija pieņem tikai tādu kandidātu sarakstu ar tam pievienotajiem dokumentiem, kas atbilst Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā (turpmāk — vēlēšanu likums) un šajā instrukcijā noteiktajām prasībām.

VII. Kandidātu saraksta pārbaudīšana

20. Attiecībā uz kandidātu saraksta iesniedzējiem vēlēšanu komisija pārbauda, vai:

1) politiskā organizācija (partija) vai politisko organizāciju (partiju) apvienība ir reģistrēta Uzņēmumu reģistrā;

2) sarakstu ir parakstījusi likumā noteiktajā kārtībā pilnvarota persona (16. punkts);

3) kandidātu sarakstam ir pievienoti visi nepieciešamie dokumenti (10.–16. punkts);

4) kandidātu saraksta veidlapā nav svītrojumu vai labojumu;

5) pievienotajos dokumentos nav dzēsumu un neatrunātu svītrojumu un labojumu;

6) kandidātu sarakstā iekļauto kandidātu skaits nepārsniedz domē ievēlējamo deputātu skaitu vairāk kā par trim kandidātiem.

21. Vēlēšanu komisija saraksta iesniedzēju klātbūtnē pārbauda, vai:

1) kandidātu saraksts iesniegts, ievērojot vēlēšanu likuma 4. nodaļas un šīs instrukcijas ceturtās un piektās nodaļas prasības;

2) kandidātu sarakstam pievienotajos dokumentos minētās ziņas par deputāta kandidātu atbilst kandidātu sarakstā minētajām ziņām;

3) kāds no kandidātiem nav pieteikts jau iepriekš iesniegtajos kandidātu sarakstos.

22. Ja vēlēšanu komisija konstatē neatbilstību vēlēšanu likuma 4.nodaļas vai šīs instrukcijas ceturtās un piektās nodaļas prasībām, tā kandidātu sarakstu un tam pievienotos dokumentus nepieņem un tūlīt atdod atpakaļ saraksta iesniedzējam, izdarot par to atzīmi kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā.

Saraksta iesniedzējs, saņemot atpakaļ nepieņemto kandidātu sarakstu un tam pievienotos dokumentus, parakstās par to saņemšanu kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā.

23. Ja vēlēšanu komisija kandidātu sarakstu nav pieņēmusi, to var iesniegt atkārtoti, kamēr nav beidzies likumā noteiktais kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņš. Par kandidātu saraksta iesniegšanas dienu uzskatāma diena, kad vēlēšanu komisija to pieņēmusi.

24. Pēdējā kandidātu sarakstu iesniegšanas dienā — 2005. gada 11. jūlijā — kandidātu sarakstus pieņem no pilnvarotām personām (sarakstu iesniedzējiem), kuras ieradušās attiecīgajā vēlēšanu komisijā līdz pulksten 18.00. Ja kandidātu sarakstā tiek konstatētas kļūdas, kuras tā iesniedzējs var novērst uzreiz, viņš ir tiesīgs to darīt attiecīgās vēlēšanu komisijas telpās arī pēc pulksten 18.00, bet ne vēlāk par pulksten 24.00. Taču, ja nav ievērotas vēlēšanu likuma 8. un 9. panta, 4. nodaļas un šīs instrukcijas prasības, kandidātu sarakstu nepieņem.

25. Par kandidātu saraksta pieņemšanu tiek izdarīts ieraksts kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā. Ierakstā norādāmas šādas ziņas:

1) kandidātu saraksta nosaukums;

2) saraksta iesniedzēja vārds, uzvārds, personas kods un tālruņa numuri, ja tādi ir, adrese paziņojumu saņemšanai;

3) iesniegšanas laiks (gads, mēnesis, datums, stunda);

4) kandidātu skaits;

5) iesniegto dokumentu nosaukums un skaits.

Ieraksta pareizību ar savu parakstu apliecina vēlēšanu komisijas loceklis, kas pieņem dokumentus, un kandidātu saraksta iesniedzējs.

26. Katra kandidātu saraksta iesniedzējam vēlēšanu komisija izsniedz izziņu par to, kad un kādi dokumenti no viņiem pieņemti.

27. Kandidātu saraksti, kas iesniegti, ievērojot vēlēšanu likuma un šīs instrukcijas prasības, tiek reģistrēti vēlēšanu komisijā.

28. Kandidātu sarakstu vēlēšanu komisija reģistrē savā sēdē, pieņemot par to lēmumu. Sēdē var piedalīties attiecīgā kandidātu saraksta iesniedzēji.

29. Reģistrētos kandidātu sarakstus to iesniedzēji nedrīkst ņemt atpakaļ un nedrīkst tajos izdarīt nekādus grozījumus.

30. Pēc kandidātu saraksta reģistrēšanas vēlēšanu komisija to nekavējoties nosūta:

1) Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, kas pārbauda:

a) kandidāta pilsonību;

b) kandidāta vecumu;

c) vai kandidāts reģistrēts vēlētāju reģistrā;

d) vai kandidāts reģistrēts dzīvesvietā Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā vismaz 10 mēnešus pirms kandidātu saraksta iesniegšanas dienas;

e) vai kandidāts nav bijis iekļauts kandidātu sarakstā citas domes (padomes) 2005.gada 12.marta vēlēšanām;

f) vai kandidāts nav atzīts par rīcības nespējīgu;

2) Totalitārisma seku dokumentēšanas centram, kas pārbauda, vai attiecībā uz kandidātu nav tiesas sprieduma, kas apliecina, ka kandidāts pārkāpis vēlēšanu likuma 9. panta 5. un 6. punkta noteikumus;

3) Iekšlietu ministrijas Informācijas centram, kas pārbauda, vai kandidāts nav pārkāpis vēlēšanu likuma 9. panta 1., 3. un 4. punkta noteikumus.

Attiecīgās iestādes sniedz vēlēšanu komisijai minētās izziņas piecu dienu laikā bez maksas.

31. Reģistrētajos kandidātu sarakstos vēlēšanu komisija var izdarīt tikai šāda veida grozījumus:

1) svītrot pieteikto kandidātu, ja:

a) viņš neatbilst vēlēšanu likuma 8. panta pirmās daļas prasībām;

b) uz viņu attiecas vēlēšanu likuma 9. pantā minētie ierobežojumi;

c) viena un tā pati persona pieteikta dažādu nosaukumu kandidātu sarakstos (vēlēšanu likuma 15. panta septītā daļa);

d) kandidāts miris;

e) kandidāts ir Eiropas Parlamenta deputāts un nav iesniedzis vēlēšanu komisijai dokumentus, kas apstiprina faktu par Eiropas Parlamenta deputāta mandāta nolikšanu;

2) izdarīt tehniska rakstura labojumus.

Šā punkta pirmās daļas 1. punkta “a”, “b” un “d” apakšpunktā paredzētajos gadījumos kandidāts svītrojams, pamatojoties uz attiecīgās iestādes izdotu izziņu vai tiesas spriedumu. To, ka kandidāts:

1) vēlēšanu dienā nav sasniedzis 18 gadu vecumu, — apliecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izziņa;

2) nav reģistrēts vēlētāju reģistrā, — apliecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izziņa;

3) nav bez pārtraukuma reģistrēts dzīvesvietā Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā vismaz pēdējos 10 mēnešus pirms kandidātu saraksta iesniegšanas dienas, — apliecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izziņa;

4) ir iekļauts kandidātu sarakstā citas domes (padomes) 2005.gada 12.marta vēlēšanām, — apliecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izziņa;

5) likumā paredzētajā kārtībā atzīts par rīcības nespējīgu, — apliecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izziņa;

6) izcieš sodu brīvības atņemšanas vietā, — apliecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra izziņa;

7) ir bijis sodīts par smagu vai sevišķi smagu noziegumu un sodāmība nav dzēsta vai noņemta, — apliecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra izziņa;

8) Krimināllikumā paredzētā nodarījuma izdarīšanas laikā atradies nepieskaitāmības stāvoklī, ierobežotas pieskaitāmības stāvoklī vai arī pēc noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas saslimis ar psihisku slimību, kas viņam atņēmusi iespēju saprast savu rīcību vai to vadīt, — apliecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra izziņa;

9) ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks, — apliecina attiecīgās tiesas spriedums;

10) pēc 1991. gada 13. janvāra darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās, — apliecina attiecīgās tiesas spriedums;

11) ir miris, — apliecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izziņa.

32. Lēmumu par kandidātu saraksta reģistrēšanu vai grozījumu izdarīšanu tajā vēlēšanu komisija paziņo vismaz vienam no kandidātu saraksta iesniedzējiem, ja neviens no viņiem nav piedalījies vēlēšanu komisijas sēdē. Lēmuma noraksts viņiem izsniedzams (izsūtāms) ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc komisijas sēdes.

33. Kandidātu saraksta iesniedzējiem, kā arī pieteiktajiem kandidātiem ir tiesības vēlēšanu komisijas lēmumu septiņu dienu laikā pēc tā pieņemšanas pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

34. Ja līdz vēlēšanu likumā norādītajam termiņam — 2005.gada 11. jūlijam (pulksten 24.00) — domes vēlēšanām nav reģistrēts neviens kandidātu saraksts vai ir reģistrēts tikai viens kandidātu saraksts, vēlēšanu komisija par to nekavējoties informē Centrālo vēlēšanu komisiju, kas par 10 dienām pagarina kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu. Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums izliekams redzamā vietā pie domes ēkas.

35. Ja līdz vēlēšanu likumā noteiktajam termiņam — 2005. gada 11.jūlijam (pulksten 24.00) — reģistrēto kandidātu skaits ir mazāks par ievēlējamo domes deputātu skaitu, vēlēšanu komisija par to nekavējoties informē Centrālo vēlēšanu komisiju, kas par 10 dienām pagarina kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu. Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums izliekams redzamā vietā pie domes ēkas.

36. Ja arī pēc tam, kad Centrālā vēlēšanu komisija par 10 dienām pagarinājusi kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu, kandidātu skaits ir mazāks par ievēlējamo domes deputātu skaitu, Centrālā vēlēšanu komisija divu nedēļu laikā izsludina domes atkārtotas vēlēšanas vēlēšanu likumā noteiktajā kārtībā.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre K.Kurzemniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!