• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu sadarbību enerģētikas nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2005., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108476

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Lielbritānijas sadarbību reģionālajā integrācijā

Vēl šajā numurā

19.05.2005., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu sadarbību enerģētikas nozarē

Trešdien, 18.maijā, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar Igaunijas ekonomikas ministru Edgaru Savisāru un apsprieda jautājumus, kas saistīti ar Baltijas valstu savstarpējo ekonomisko sadarbību, it īpaši enerģētikas nozarē.
K.Kariņš informēja, ka enerģētikas jomā Latvija ir ieinteresēta maksimāli drošā elektroenerģijas piegādē, cenu stabilitātē un efektīvā enerģijas izmantošanā, bet, lai to sasniegtu, ir jādomā par iespējamiem risinājumiem, kā mazināt atkarību no importētās elektroenerģijas. Viens no iespējamiem risinājumiem ir koordinēta sadarbība ar Igauniju un Lietuvu, izveidojot ciešu, neatkarīgu Baltijas valstu elektroenerģijas telpu.
Ministri vienojās, ka veicināt Baltijas valstu sadarbību enerģētikas jomā, nodrošinot enerģētisko neatkarību un drošību, ir svarīgi visām trim valstīm, tāpēc valstīm jābūt vienotam redzējumam par to, jo mērķi – mazināt Baltijas valstu atkarību no importētajiem energoresursiem – var sasniegt, tikai kopīgi strādājot. Katrai no Baltijas valstīm ir savas vērtības šajā nozarē: Lietuvai – Ignalinas AES, Igaunijai – degakmens resurss, Latvijai – hidroelektrostacijas. Tos apvienojot vienotā trīs Baltijas valstu elektroenerģijas tirgū, tiktu stiprināta mūsu valstu neatkarība no ārējiem enerģijas avotiem, tā veicinot arī ekonomisko drošību un attīstību. Baltijas valstu sadarbība enerģētikas jomā varētu būt viens no galvenajiem sarunu tematiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ekonomikas ministru tikšanās reizē šā gada rudenī.
Šos jautājumus K.Kariņš pārrunājis arī ar Lietuvas ekonomikas ministru Viktoru Uspaskihu savas vizītes Lietuvā ietvaros šā gada aprīlī.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!