• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - Baltijas valstu politiķu un uzņēmēju sanāksmē - aicinot opozīciju uz konstruktīvu dialogu - tiekoties ar Ekonomikas sadarbības un attīstības organizācijas ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2000., Nr. 327/328 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10853

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas mūsdienu mākslu Austrijā un Čehijā

Vēl šajā numurā

20.09.2000., Nr. 327/328

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— Baltijas valstu politiķu un uzņēmēju sanāksmē

Pirmdien, 18.septembrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš atgriezās no Zviedrijas, kur notika pirmā Baltijas jūras valstu uzņēmēju un politiķu sanāksme. Tās mērķis bija apspriest ekonomiskās sadarbības veicināšanu šajā reģionā. Sanāksmē piedalījās Igaunijas, Lietuvas, Polijas valdību vadītāji un pārstāvji.

Ministru prezidents forumā uzstājās ar runu, kurā uzsvēra Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās nozīmi Baltijas jūras valstu kontekstā, proti, kā četras jaunās ES dalībvalstis no Baltijas jūras valstīm, kas piedalījās sanāksmē, integrēsies Dānijas, Zviedrijas, Somijas un Vācijas kontekstā. A.Bērziņš izteica apmierinājumu ar iestāšanās gaitu ES.

Ministru prezidentam bija īsas tikšanās ar potenciālajiem investoriem Latvijā — Skandināvijas kompānijas pārstāvjiem, kas gatavojas investēt Latvijas celulozes rūpnīcas celtniecībā.

A.Bērziņš sniedza intervijas vadošajam Zviedrijas laikrakstam "Dagens Industri", kā arī Dānijas lielākajiem dienas laikrakstiem un vietējai Malmes dienas avīzei.

Galvenie jautājumi, kas interesēja Zviedrijas pusi, bija investīcijas Latvijā un eirointegrācijas process, jo pašreizējās aptaujas neliecina par entuziasma pieaugumu ES dalībvalstu vidū. Tikai 20 procenti šo valstu pilsoņu uzskata ES paplašināšanās procesu par prioritāru. Šīs Ministru prezidenta intervijas laikrakstiem bija ļoti nozīmīgas, jo A.Bērziņš uzsvēra, ka visefektīvākais veids, kā pilsoņiem iepazīties ar Latviju, ir pašiem apmeklēt mūsu valsti un tās galvaspilsētu Rīgu. Ministru prezidents izteica cerību, ka sakari starp mūsu valstīm attīstīsies un ierindas pilsoņiem būs iespēja pārliecināties, ka latviešu mentalitāte ir tuva Eiropas Savienības valstu pilsoņu mentalitātei.

 

— aicinot opozīciju uz konstruktīvu dialogu

Ministru prezidents Andris Bērziņš Saeimā pārstāvētajiem opozīcijas spēkiem — LSDSP un politisko organizāciju apvienībai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) — ir nosūtījis uzaicinājumu šonedēļ apspriest politikas pašreizējās aktualitātes, lai veidotu konstruktīvu sadarbību starp valdību un opozīciju jautājumos, par kuru risināšanu valdības un opozīcijas viedokļi ir līdzīgi.

A.Bērziņš izteica gatavību konstruktīvam dialogam ar opozīciju valsts attīstības interesēs, sniedzot atbildi uz 10 sociāldemokrātu deputātu jautājumiem 14. septembrī. Diemžēl konkrētajā gadījumā dialogs neizveidojās, jo deviņi jautājumu iesniedzēji nezināmu iemeslu dēļ neieradās, lai noklausītos Ministru prezidenta atbildes uz pašu uzdotajiem jautājumiem.

LSDSP Saeimas frakcijas pārstāvji tiek aicināti uz tikšanos šodien, 20. septembrī, bet PCTLV — piektdien, 22. septembrī.

— tiekoties ar Ekonomikas sadarbības un attīstības organizācijas ģenerālsekretāru

A1.JPG (21152 BYTES) Vakar, 19.septembrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Ekonomikas sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāra vietnieku Seiči Kondo ( Seiichi Kondo ).

Sarunas gaitā Ministru prezidents uzsvēra, ka nozīmīga ir Baltijas reģiona programma, kas ir Latvijas prioritāte sadarbībai ar OECD, un ka Baltijas valstis daudz guvušas no sadarbības ar šo organizāciju. A.Bērziņš uzsvēra OECD lomu, kas palīdz veidot valdības politiku un diskusijas starp politiķiem un privāto sektoru.

Ministru prezidents augstu novērtēja pirmo Baltijas reģiona ekonomikas analīzi , kas tulkota latviski un šādi pieejama plašai sabiedrībai. A.Bērziņš uzsvēra, ka Latvija atbalsta dialogu ar OECD dažādās nozarēs: apdrošināšanā un pensiju reformā, finansu tirgus attīstībā, statistikā, nodokļu politikas un privātā sektora attīstībā. Ministru prezidents akcentēja jaunās iniciatīvas sadarbībai ar OECD tirdzniecības jomā.

Sarunu gaitā uzsvērts, ka Latvijas integrācija ES un Latvijas ekonomikas integrācija starptautiskajā tirgū ir būtiskākie procesi. Latvija ir ieinteresēta sekmēt piedalīšanos dažādās OECD darba grupās un komitejās.

Ministru prezidents pieskārās Korupcijas novēršanas programmas izstrādei un izklāstīja OECD ģenerālsekretāra vietniekam Latvijas veikumu šajā jomā.

Valdības preses departaments

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!