• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Gruzijas sadarbību integrācijas jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2005., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108567

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aviopasažieru tiesību piemērošanu un ievērošanu

Vēl šajā numurā

20.05.2005., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Gruzijas sadarbību integrācijas jomā

Trešdien, 18. maijā, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis, sekretariāta vadītāja Kristīne Vāgnere un sekretariāta pārstāvji tikās ar Gruzijas pilsoniskās integrācijas ministri Zinaidu Bestajevu, Pilsoniskās integrācijas ministrijas vadītāju Davitu Pickelauri, izglītības ministra vietnieci Belu Cipuriju, kā arī ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) augstā komisāra nacionālo minoritāšu programmas vadītāja asistenti Tatu Kuncariju.
Gruzijā Pilsoniskās integrācijas ministrija strādā tikai piecus mēnešus, un tā Latvijā ieradusies, lai iepazītos ar Latvijas pieredzi sabiedrības integrācijā un pilsoniskās sabiedrības veicināšanā un stiprināšanā. Sekretariāta vadītāja Kristīne Vāgnere informēja Gruzijas delegāciju par Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta galvenajām darbības jomām. Gruzijas pārstāvji interesējās par Latviešu diasporas atbalsta programmu 2004.–2009.gadam. K.Vāgnere stāstīja par latviešu diasporas iespējām pieteikties uz valsts budžeta dotācijām, kas paredzētas dažādu pasākumu veikšanai, kuru galvenais, vienojošais mērķis ir ārvalstīs dzīvojošo tautiešu saiknes ar Latviju stiprināšana, etniskās, lingvistiskās, kultūras identitātes un reliģiskās piederības saglabāšana un attīstīšana. Gruzijas pārstāvji atzina, ka latviešu diaspora Gruzijā ir ļoti aktīva un Tbilisi gandrīz visi zina Gruzijas latviešu biedrības “Ave sol” priekšsēdētāju Regīnu Jakobidzi, kas ir arī Latvijas goda konsule Gruzijā.
Sekretariāta Mazākumtautību lietu departamenta direktore Irina Vinnika Gruzijas pārstāvjus informēja par mazākumtautību stāvokli Latvijā, departamenta darbību un mazākumtautību sabiedrisko organizāciju aktivitātēm. Gruzijas delegācija interesējās, kādā veidā sekretariāts sniedz atbalstu mazākumtautību sabiedriskajām organizācijām. I.Vinnika pastāstīja, ka valsts atbalsts izpaužas gan dotāciju veidā, gan rīkojot dažādus apmācības seminārus, sniedzot konsultācijas un palīdzot stiprināt organizāciju kapacitāti.
Sekretariāta vadītājas vietniece, Sabiedrības integrācijas departamenta direktore Evita Kirilova savukārt pastāstīja par valsts programmu “Pilsoniskās sabiedrības stiprināšana. 2005.–2009.gads”, Sabiedrības integrācijas programmu un Sabiedrības integrācijas departamenta darbību.
Ministrs A.Latkovskis ierosināja izstrādāt starpministriju sadarbības un informācijas apmaiņas līgumu starp sekretariātu un Gruzijas Pilsoniskās integrācijas ministriju. Gruzijas Pilsoniskās integrācijas ministrija gatavojas veidot savu integrācijas programmu, par pamatu ņemot Valsts programmu „Sabiedrības integrācija Latvijā”. A.Latkovskis norādīja: “Latvija ir darījusi salīdzinoši daudz gan sabiedrības integrācijas veicināšanā, gan pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā. Rolfa Ekeusa ieteikums Gruzijas Pilsoniskās integrācijas ministrijas pārstāvjiem apmeklēt tieši Latviju nozīmē, ka Latvijai ir pieredze un zināšanas, kuras varam sniegt arī citiem.”
Gruzijas delegācija apmeklēja arī sekretariāta Mazākumtautību kultūras un informācijas nodaļu un iepazinās ar tās darbību. Gruzijas delegācija izteica atzinību par to, kā Latvija atbalsta savas mazākumtautības.
Gruzijas delegācija vizītē Latvijā ir ieradusies pēc EDSO augstā komisāra nacionālo minoritāšu jautājumos Rolfa Ekeusa ieteikuma. Delegācija Latvijā ieradās 16.maijā un uzturēsies līdz 21.maijam.

Gunta Kāle, Sekretariāta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!