• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 7.Baltijas ekonomikas forumu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2005., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Argentīnas vēstnieka atvadu vizītēm

Vēl šajā numurā

20.05.2005., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 7.Baltijas ekonomikas forumu Rīgā

Ceturtdien, 19.maijā, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš, atklājot 7. Baltijas ekonomikas forumu, uzsvēra Latvijas, Lietuvas un Igaunijas veiksmīgi iesākto darbu Eiropas Savienībā (ES), lai sasniegtu kopējo mērķi – izveidot Baltiju par vienu no ekonomiski spēcīgākajiem Eiropas reģioniem. Lai Baltijas valstu ekonomikas izaugsme turpinātos arī nākotnē, ministrs uzsvēra nepieciešamību veicināt ciešāku Baltijas valstu sadarbību enerģētikas nozarē. Tas ļautu nodrošināt mūsu valstu neatkarību no ārējiem enerģijas avotiem, līdz ar to veicinātu arī ekonomisko drošību un attīstību.
Ministrs konferences atklāšanas uzrunā uzsvēra, ka šis gads kopumā bijis veiksmīgs un Baltijas valstis pārējo ES valstu vidū spējušas apliecināt sevi kā stabilas, strauji augošas un dinamiskas ekonomikas ar lielu attīstības potenciālu. Tagad neviens vairs nešaubās par Baltijas valstu spēju veiksmīgi iekļauties globālajos politikas un ekonomikas procesos. Vēl vairāk – ar savu mērķtiecību un darbaspējām mēs esam skaidri iezīmējuši Eiropas kartē veselu reģionu, kura vizītkarte Eiropai un pasaulei vēsta, ka šeit ir vieta, kur var veiksmīgi attīstīt savu biznesu un kuras stratēģiskā nozīme ir nepārvērtējama visas Eiropas mērogā.
Savukārt, sniedzot prezentāciju par Baltijas valstu ekonomisko attīstību un drošību, ekonomikas ministrs uzsvēra enerģētikas svarīgo lomu ekonomikas izaugsmē, jo mūsu ekonomika nav atkarīga tikai no augsti motivētiem cilvēkiem, bet arī no enerģijas – elektroenerģijas, siltuma, degvielas. Lai arī turpmāk sasniegtu augstus izaugsmes rādītājus Baltijas valstīs, ir svarīgi nodrošināt stabilu enerģijas resursu piegādi un avotu neatkarību. To Baltijas valstis var panākt, tikai strādājot kopā un apvienojot tos stiprumus, kas katrai no valstīm jau šobrīd ir: Igaunijai – degakmens, Latvijai – HES, Lietuvai – AES. Tos apvienojot vienotā trīs Baltijas valstu elektronenerģijas tirgū, varētu tikt stiprināta mūsu valstu neatkarība no ārējiem enerģijas avotiem, tā veicinot arī ekonomisko drošību un attīstību.
Baltijas ekonomikas forums ir gadskārtējs pasākums, kas notiek katru gadu kādā Baltijas valstu galvaspilsētā. Pirmoreizi tas tika rīkots 1999.gadā Rīgā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!