• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 19.septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2000., Nr. 327/328 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10857

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz Norvēģiju devusies Valsts prezidente

Vēl šajā numurā

20.09.2000., Nr. 327/328

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 19.septembra sēdē

Akceptēti noteikumi "Likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" normu piemērošanas noteikumi". Tie nosaka likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" noteikto normu piemērošanas kārtību attiecīgiem nodokļu maksātājiem konkrētos gadījumos.

Valdība akceptēja noteikumus "Kravu starptautisko autopārvadājumu atļauju izsniegšanas kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā Satiksmes ministrija nodrošina starptautiskajos nolīgumos par pārvadājumiem ar autotransporta līdzekli paredzēto dokumentu — starptautisko autopārvadājumu atļauju un Eiropas transporta ministru konferences atļauju — saņemšanu un izsniegšanu Latvijas pārvadātājiem.

Akceptēts rīkojums "Par Eiropas Kopienu — Latvijas Asociācijas padomes lēmumu "Par Latvijas Republikas piedalīšanās nosacījumiem Eiropas Kopienu mazo un vidējo uzņēmumu programmā"".

Valdība akceptēja rīkojumu "Reliģisko lietu pārvaldes nolikums". Pārvalde ir Tieslietu ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kura likumos un citos normatīvajos aktos noteiktās kompetences ietvaros nodrošina valsts politikas realizāciju un koordināciju reliģijas lietās, pārzina ar valsts un reliģisko organizāciju savstarpējām attiecībām saistītos jautājumus, seko valsts tiesiskā regulējuma efektivitātei reliģijas praktizēšanā un izsaka priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami, lai novērstu Satversmē un starptautiskajos līgumos reliģijas jomā garantēto cilvēktiesību pārkāpumus un tos veicinošus apstākļus.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par darba drošības un veselības aizsardzības organizēšanas un darba vietu iekārtošanas prasībām būvlaukumos" . Noteikumi stāsies spēkā 2001.gada 1.augustā.

Akceptēti noteikumi "Ģenētiski modificētu organismu uzraudzības padomes nolikums". Padome ir koordinējoša un konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir novērst vai samazināt ģenētiski modificētu organismu ierobežotās izmantošanas, apzinātas izplatīšanas vidē un izplatīšanas tirgū iespējamo nelabvēlīgo ietekmi uz cilvēku veselību un vidi. Padome konsultēs kontrolējošās institūcijas un patērētājus, kā arī informēs sabiedrību par ģenētiski modificēto organismu apriti.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Ģenētiski modificētu organismu izmantošanas un izplatīšanas noteikumi". Tie noteiks vispārīgās prasības ģenētiski modificētu organismu vai to komponentu ierobežotai izmantošanai, apzinātai izplatīšanai vidē un izplatīšanai tirgū, lai aizkavētu un novērstu jebkādu kaitējumu cilvēka veselībai, dzīvniekiem, bioloģiskajai daudzveidībai, īpašumam vai videi, ko var izraisīt modificētu organismu izmantošana un izplatīšana. Ģenētiski modificēti organismi ir organismi, kuros ģenētiskais materiāls ir pārveidots citādā veidā, nekā tas notiek dabiski — dzimumvairošanās vai rekombinācijas rezultātā. Noteikumi stāsies spēkā 2000.gada 15.oktobrī. Atļaujas izplatīšanai tirgū apgrozībā esošajiem produktiem jāsaņem līdz 2001.gada 1.jūlijam.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2000.gada 6.jūnija noteikumos Nr.192 "Noteikumi par brīvprātīgu pievienošanos valsts pensiju apdrošināšanai". Grozījumi nosaka kārtību, kādā pašnodarbinātā laulātais var brīvprātīgi pievienoties valsts pensiju apdrošināšanai, invaliditātes apdrošināšanai, maternitātes un slimības apdrošināšanai, kā arī sociālās apdrošināšanas brīvprātīgo iemaksu objekta minimālo un maksimālo apmēru 2001.gadam.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Detektīvdarbības likums". Likuma mērķis būs noteikt detektīvdarbības kā īpaša komercdarbības veida tiesisko pamatu, kā arī noteikt detektīvdarbības subjektu loku, reglamentēt to tiesības un pienākumus. Paredzams, ka likums stāsies spēkā 2001.gada 1.jūlijā.

Sakarā ar likumprojekta "Detektīvdarbības likums" akceptēšanu valdība akceptēja grozījumu projektu Operatīvās darbības likumā.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību".

Akceptēti "Noteikumi par nelegālā apritē esošo narkotisko un psihotropo vielu un zāļu iedalījumu apmēriem" . Noteikumi izstrādāti, lai noteiktu nelegālā apritē esošo narkotisko un psihotropo vielu un zāļu iedalījumu apmēros, sākot ar kuriem persona ir saucama pie kriminālatbildības vai apmēri atzīstami par lieliem apmēriem.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par ierobežojumiem zāļu lietošanā dzīvniekiem" . Tie nosaka zāles, kuras aizliegts lietot visiem dzīvniekiem vai atsevišķu sugu dzīvniekiem, kā arī nosacījumus, kas jāievēro, lietojot dzīvniekiem atsevišķas zāles vai zāļu grupas. Noteikumi stāsies spēkā 2000.gada 1.novembrī.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 14.aprīļa rīkojumā Nr.176 "Par hipotekārās kredītsistēmas izveidi".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumus "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 855 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 133 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Ņemot vērā tieslietu ministres Ingrīdas Labuckas priekšlikumu, valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts Latvijas Republikas pirmajam ģenerālprokuroram Jānim Skrastiņam.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Ministru kabineta Atzinības raksts par ieguldījumu Latvijas Republikas prokuratūras izveidošanā un tiesību sistēmas attīstībā, kā arī sakarā ar Latvijas Republikas prokuratūras 10.gadadienu piešķirts Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurorei Rudītei Āboliņai, Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurorei Mārai Vācietei, Kurzemes tiesas apgabala virsprokurorei Laumai Mērniecei un Latgales tiesas apgabala virsprokuroram Aleksandram Sorokinam.

Pieņemta zināšanai informācija par budžeta projektā saglabāto finansējumu ministriju un citu institūciju kapitālajiem izdevumiem.

Pieņemta zināšanai informācija par budžeta projekta 15. un 16.pielikumā minētajām programmām nepieciešamo finansējumu 2001., 2002. un 2003.gadā.

Pieņemta zināšanai informācija par priekšlikumiem par 2001.gadā paredzētā finansējuma programmai "Valsts aizsardzība, drošība un integrācija NATO" sadalījumu pēc konkrētām programmām.

Pieņemta zināšanai informācija par priekšlikumiem par iespējamo finansu avotu projekta OP06 "Valsts administrācijas skolas ēkas Rīgā, Raiņa bulvārī 4, rekonstrukcija" īstenošanai.

Pieņemta zināšanai informācija par Latvijas Nacionālās operas piebūves pirmās kārtas pabeigšanu .

Pieņemta zināšanai informācija par finansējuma sadalījumu 2001.gadam veicamo pasākumu prioritāšu realizācijai integrācijai Eiropas Savienībā .

Valdība pamatā akceptēja grozījumu likumos "Par pašvaldību budžetiem", "Likumā par budžetu un finansu vadību", "Par uzņēmumu ienākuma nodokli", "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", "Par nekustamā īpašuma nodokli", "Par pievienotās vērtības nodokli", "Par sociālo palīdzību", Robežsardzes likumā, "Par Aizsardzības spēkiem", "Par Latvijas Republikas Zemessardzi", Obligātā militārā dienesta likumā, "Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām", "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam" un "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu".

Valdība pamatā akceptēja likumprojektu "Par valsts budžetu 2001.gadam". Ministru kabinets nolēma pirms iesniegšanas Saeimā 25.septembra valdības sēdē izskatīt redakcionāli precizēto budžeta likumprojektu un budžeta likumprojekta paketi.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par nodokļiem un nodevām". Grozījumu projekts paredz noteikt valsts nodevu par filmu producētāju un izplatītāju, filmu izplatīšanas vietu un filmu reģistrāciju.

Akceptēts likumprojekts "Personu apliecinošu dokumentu likums".

Konceptuāli atbalstīts projekts "Kompleksā graudu pārstrāde degvielas un pārtikas etilspirtā". Ekonomikas ministrijai uzdots iekļaut šo projektu 2000.gada Valsts investīciju programmas projektu sarakstā.

Pieņemta zināšanai informācija par 1999.gada valsts budžeta izpildes pārskatu.

Valdība akceptēja Latvijas 2001.gada Rīcības plānu dalībai NATO. Latvijas 2001.gada Rīcības plānu dalībai NATO iesniegt Ziemeļatlantijas līguma organizācijā uzdots aizsardzības ministram.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!