• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2005., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108572

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar lauksaimnieku sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

20.05.2005., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem

Ceturtdien, 19.maijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvjiem, lai spriestu par valsts un pašvaldību sadarbību, pašvaldību darbu un arī citām aktualitātēm.
Runājot par iespējām atjaunot Valsts autoceļu fondu, pašvaldību vadītāji norādīja, ka pēc fonda likvidēšanas ceļi kļuvuši sliktāki, īpaši pašvaldību pārziņā esošie. A.Kalvītis norādīja, ka ceļu kvalitātes jautājums ir fundamentāli svarīgs un speciālais budžets nav brīnumlīdzeklis stāvokļa uzlabošanai. Tāpēc, kā atzina premjerministrs, jāpanāk 60% degvielas akcīzes nodokļa novirzīšana ceļiem, kā arī pakāpenisks procentuālās attiecības pieaugums. Valdības vadītājs uzsvēra, ka šā gada valsts budžetā ceļiem atvēlēts par aptuveni 90 miljoniem latu vairāk nekā pērn, turklāt autoceļiem tiek piesaistīti nozīmīgi Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļi.
Tikšanās dalībnieki runāja par pašvaldību līdzfinansējuma priekšapmaksas iespējām ES struktūrfondiem, un LLPA norādīja, ka pašreizējā kārtībā būtu veicamas izmaiņas, lai, piemēram, ES fondu līdzekļus varētu iegūt vairāku pašvaldību veidota institūcija. Abas puses bija vienisprātis, ka pašvaldībām jāatvieglo ES līdzekļu saņemšana.
Vēl pārrunāts jautājums par valsts līdzdalību mājokļu jautājumu risināšanā, un LLPA pārstāvji atzinīgi novērtēja valsts atbalstu. Ministru prezidents uzsvēra, ka šajā un citos jautājumos jāattīsta publiskās un privātās partnerības ideja – tas ir izdevīgi kā valstij, tā uzņēmējiem, un, galvenais, tiek domāts par iedzīvotājiem.
Spriežot par pašvaldību sabiedrisko pakalpojumu regulatoru turpmāko attīstību, puses bija vienisprātis, ka šajā jautājumā jāuztur valsts un pašvaldību dialogs.
Noslēgumā skarts arī pašvaldību izlīdzināšanas fonda jautājums, un tikšanās dalībnieki secināja, ka jāveicina administratīvi teritoriālā reforma, lai palielinātos pašvaldību kapacitāte un uzlabotos pašvaldību budžetu izlietošanas efektivitāte.
Sarunā ar Ministru prezidentu piedalījās Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Začests, Rīgas pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Blumbergs, Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, LLPA izpilddirektors Jānis Kalviņš un LLPA biroja vadītāja Jeļena Barkāne.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!