• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kurš no Latvijas nesīs olimpisko lāpu?. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2005., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pagarina karavīru misiju Irākā

Vēl šajā numurā

20.05.2005., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kurš no Latvijas nesīs olimpisko lāpu?

OLIMP1.PNG (42061 bytes)

Divi Latvijas pārstāvji varēs piedalīties 2006.gada Turīnas Ziemas olimpisko spēļu lāpas stafetē. Tā ir otrā reize, kad stafetē piedalās mūsu valsts iedzīvotāji.

Lāpas nesēji būs skrējēji no daudzām valstīm. Olimpisko lāpu vajadzēs nest cauri visai Itālijai – no Romas līdz Turīnai. Kopumā jāveic vairāk nekā 11 000 kilometru, tādā veidā paziņojot par gaidāmajiem svētkiem – Olimpiskajām spēlēm – un sludinot mieru un draudzību. Olimpiskās lāpas stafete kalpo par impulsu, lai popularizētu un vairotu interesi par spēlēm.
Viens no Latvijas pārstāvjiem tiks izvēlēts no iedzīvotāju vidus. Katrs var pieteikt viņaprāt atbilstošāko kandidātu. Ja ieteiktais kandidāts uzvarēs, cilvēks, kas viņu izvirzīja, varēs doties līdzi un vērot Olimpiskās lāpas stafeti klātienē.
Otrs kandidāts tiks izvēlēts no Latvijas Olimpiskās vienības “C” sastāva ziemas sporta veidu sportistiem, kas ir vecumā līdz 23 gadiem un kas nepiedalīsies Turīnas 2006.gada spēlēs, bet, iespējams, piedalīsies 2010.gada spēlēs Vankūverā (Kanādā).
Latvijā tāpat kā citur pasaulē lāpnešu atlasi organizēs starptautiskā tehnoloģiju kompānija “Samsung Electronics”, kas ir ilggadēja olimpisko spēļu partnere. Kompānija sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju izveidos speciālu Olimpiskās lāpas nesēju atlases komisiju, kura izvēlēsies divus atbilstošākos skrējējus prestižajā stafetē.
Kā informē lāpnešu atlases rīkotāji, atlases sacensībām var pieteikties ikviens, kurš ir vismaz 10 gadus vecs, nekandidē vēlēšanās, nav filmējies reklāmā atlases perioda laikā vai uzreiz pēc atlases, ir informēts par olimpisko tēmu un olimpisko principu un vērtību praktizēšanu sadzīvē. Turklāt komisijai jānosūta eseja ar pamatojumu, kāpēc konkrētais cilvēks ir cienīgs kļūt par lāpnesi.
Dalībai sacensībās var pieteikties interneta mājas lapā www.samsung.lv , aizpildot speciāli šim pasākumam paredzētu anketu. Pieteikšanās beigu termiņš – 19. jūnijs.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!