• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu pētījumu sistēmu un kritērijiem ES valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2005., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108873

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemkopības ministra piedalīšanos starptautiskā konferencē

Vēl šajā numurā

25.05.2005., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu pētījumu sistēmu un kritērijiem ES valstīs

Otrdien, 24.maijā, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete Briselē piedalījās Eiropas Savienības (ES) Izglītības, jaunatnes un kultūras ministru padomes sēdē, pārstāvot Latvijas pozīcijas gan izglītības un zinātnes, gan bērnu lietu jautājumos.
Izglītības, jaunatnes un kultūras ministru padomes sēdē paredzēts formulēt kopīgu viedokli par jauniem indikatoriem izglītībā un apmācībā, kā arī apmainīties viedokļiem par pamatnostādnēm izaugsmei un nodarbinātībai.
Lisabonas stratēģijā noteiktais mērķis ir – ES līdz 2010.gadam jākļūst par viskonkurētspējīgāko zināšanās balstīto ekonomiku pasaulē. Tādēļ ir nepieciešami starptautiski, precīzi un koordinēti pētījumi izglītības un apmācības jomā. Par prioritārajām pētījumu jomām noteiktas prasme mācīties, ieguldījumu efektivitāte izglītībā, informācija un komunikāciju tehnoloģijas, mobilitāte, pieaugušo izglītība, profesionālā izglītība un apmācība.
Latvija atbalsta iniciatīvas, kas paredz vienotas pētījumu sistēmas un kritēriju izveidi ES valstīs un ļauj novērtēt izglītības sistēmas stiprās un vājās puses, kā arī veicina izglītības politikas attīstību valstī. Latvija arī uzsver nepieciešamību regulāri iesaistīties starptautiskos salīdzinošajos pētījumos ārpus ES robežām. Mūsu valsts jau gandrīz desmit gadus piedalās starptautiskajos salīdzinošajos izglītības kvalitātes pētījumos.
Ministru padomes sēdes laikā tiks diskutēts arī par integrētajām pamatnostādnēm izaugsmei un nodarbinātībai, kas paredz investīciju palielināšanu cilvēkresursiem un izglītības sistēmas piemērošanu darba tirgus vajadzībām. Svarīgi atzīmēt, ka šīs pamatnostādnes vērstas uz strādājošo apmācību un tālākizglītību.
Latvija atbalsta nepieciešamību veicināt ieguldījumu paplašināšanu un uzlabošanu cilvēkkapitālā, turklāt ir skaidri jāuzsver mūžizglītības nozīmīgums, strādājošo un cilvēku pirmspensijas vecumā pārkvalificēšana un tālākizglītība atbilstoši darba tirgus pieprasījumam.

Sanda Purviņa, ministres preses sekretāres v.i.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!