• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šrilankas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2005., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108883

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Taizemes vēstnieces iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas

Vēl šajā numurā

25.05.2005., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šrilankas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 24.maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nagorpičaju Sikkanderu (Nagoorpichai Sikkander), kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Pārrunāta turpmākā Latvijas un Šrilankas attiecību veidošana, uzsverot parlamentārās sadarbības un apmaiņas vizīšu nozīmi abu valstu kontaktu padziļināšanā. N.Sikkanders uzsvēra, ka divpusējo attiecību jomā turpmāk jāstrādā pie līgumtiesiskās bāzes izveidošanas, jo tas veicinātu abu valstu sadarbības tālāko attīstību tādās jomās kā ekonomika un izglītība.
Šrilankas vēstnieks pateicās par Latvijas ieguldījumu palīdzības sniegšanā Šrilankas cunami izpostītajām teritorijām. Savukārt Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pastāstīja par lietavu izraisīto plūdu skartajiem Latgales rajoniem un uzsvēra, ka tagad tiek meklēti risinājumi zaudējumu kompensēšanai.
Šrilankai un Latvijai ir izveidojusies sadarbība izglītības jomā, un Šrilankas puse būtu ieinteresēta dabūt atvieglojumus vīzu iegūšanā. N.Sikkanders atzinīgi novērtēja izglītības iespējas medicīnas nozarē, kuras Latvija spēj piedāvāt ārvalstu studentiem.
Tikšanās nobeigumā I.Ūdre novēlēja panākumus un veiksmi N.Sikkanderam, pildot ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā pienākumus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!