• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļš uz izaugsmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2005., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kādēļ meitenes grasās pelnīt mazāk nekā zēni

Vēl šajā numurā

25.05.2005., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļš uz izaugsmi

Ceļi, kas ejami, lai veicinātu uzplaukumu un labklājību, bija galvenais diskusiju temats Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) gadskārtējā sanāksmē, kas pirmdien noslēdzās Serbijas un Melnkalnes galvaspilsētā Belgradā.

Diskusijās svarīga vieta tika ierādīta arī reģionālajai sadarbībai kā ekonomiskās izaugsmes un stabilitātes obligātam priekšnoteikumam. Latviju šajā nozīmīgajā starptautiskajā forumā un citos ar to saistītajos pasākumos, kas ilga divas dienas, pārstāvēja finanšu ministra Oskara Spurdziņa vadītā delegācija, kurā ietilpa ne vien Finanšu ministrijas, bet arī Ekonomikas ministrijas, Latvijas Bankas, Valsts kases un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvji.
Svētdien Latvijas delegācijai bija divpusēja tikšanās ar Eiropas Padomes Attīstības bankas (EPAB) prezidentu Rafaelu Alomaru, kuras laikā apspriestas sadarbības iespējas. Šajā pašā dienā visi ERAB sanāksmes dalībnieki bija aicināti uz pieņemšanu pie Serbijas un Melnkalnes prezidenta Svetozara Maroviča.
Oskars Spurdziņš kā Latvijas pilnvarnieks pirmdien teica uzrunu ERAB sanāksmes sesijā, klātesošo uzmanību pievēršot mūsu valsts ekonomikas straujajai izaugsmei. Sanāksmes ietvaros risinājās arī biznesa forums ar diskusijām par reģionālo sadarbību, enerģijas efektīvu izmantošanu, pilsētplānošanu un cīņu pret korupciju, kā arī sieviešu lomu biznesā un valdībā. Speciālisti sprieda arī par tādiem jautājumiem kā Austrumeiropas galveno tirgu attīstība un investīciju un izaugsmes iespējas un riski minētajā reģionā. Diskusijas papildināja vairāku valstu, arī Baltijas valstu, pārstāvju informatīvas prezentācijas. Latvijas prezentāciju vadīja Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktors Oļegs Barānovs.
Savukārt nevalstisko organizāciju pārstāvji sanāksmē apsprieda vairākus aktuālus jautājumus, kas saistīti ar pilsoniskas sabiedrības veidošanu un biznesa organizāciju attīstību, tai skaitā ERAB jauno enerģētikas politiku, vides aizsardzības problēmas un mazo un vidējo uzņēmumu veidošanas iespējas.
ERAB pilnvarnieku valdes sēdē tika apstiprināts pagājušā gada pārskats un šā gada budžets, kā arī ievēlētas bankas amatpersonas – izpilddirektori un pilnvarnieku valdes priekšsēdētājs un priekšsēdētāja vietnieks šim un nākamajam gadam.
ERAB gadskārtējā sanāksmē, kas risinājās jau četrpadsmito reizi, un tās ietvaros notikušajā biznesa forumā pulcējās aptuveni trīs tūkstoši dalībnieku – oficiālie delegāti, biznesa pārstāvji, bankas darbinieki, nevalstisko organizāciju un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.
Latvijas delegācijā bez tās vadītāja finanšu ministra un Latvijas Republikas pilnvarotā pārstāvja Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankā Oskara Spurdziņa bija arī Finanšu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, Valsts kases pārvaldniece Irēna Krūmane, finanšu ministra padomnieks Edmunds Krastiņš, Latvijas Bankas valdes loceklis, Tirgus operāciju pārvaldes vadītājs Roberts L.Grava, Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktors Oļegs Barānovs un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras padomniece Andra Feldmane.

Gita Kronberga, “LV”
gita.kronberga@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!