• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbalsta legālās prezumpcijas ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2005., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108893

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Glābšanas helikopteram izraudzīts Uzvaras parks

Vēl šajā numurā

25.05.2005., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbalsta legālās prezumpcijas ieviešanu

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa atbalsta ģenerālprokurora Jāņa Maizīša ierosinājumu ieviest legālās prezumpcijas principu nelegālās naudas atmazgāšanas apkarošanai.

MAIZITIS.PNG (32617 bytes) ABOLTINA.PNG (32132 bytes)

Vakar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas sēdes dienaskārtībā bija ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu saistītie jautājumi. Lai uzlabotu situāciju cīņā pret noziedzīgi iegūtu legalizāciju, Latvijas likumdošanā jāievieš legālās prezumpcijas princips, Saeimas komisijas deputātiem savu viedokli paudis ģenerālprokurors Jānis Maizītis. Proti, pierādījuma nasta par iegūto līdzekļu legalitāti no valsts pienākuma būtu jāpārceļ uz fizisko personu pleciem. Tas nozīmētu, ka nevis valstij ir jāpierāda noziedzīgie darījumi, bet gan pašai personai jāpierāda, ka tā ir godīgi nopelnījusi attiecīgos līdzekļus, par kuriem ir aizdomas, ka tie varētu būt noziedzīgi iegūti.
Tieslietu ministre atbalsta ģenerālprokurora ierosinājumu, informē ministres preses sekretārs Sandris Sabajevs. “Līdz ar legālās prezumpcijas principa ieviešanu tiesībaizsargājošo institūciju darbinieku rokās nonāks efektīvs instruments cīņā pret nelegāli iegūtu līdzekļu legalizāciju, tāpēc atbalstu Maizīša kunga priekšlikumu,” vakar pavēstījusi S.Āboltiņa.
S.Sabajevs norāda, ka pēc ministres uzdevuma līdz 30.maijam jāizveido darba grupa, kas izstrādās nepieciešamos grozījumus legālās prezumpcijas ieviešanai Krimināllikumā. Darba grupā uzaicināti pārstāvji no Ģenerālprokuratūras, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Augstākās tiesas un Latvijas Universitātes. Darba grupu vadīs tieslietu ministre.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!