• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 19.septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2000., Nr. 329/330 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10897

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvia and the Process of European Integration"

Vēl šajā numurā

21.09.2000., Nr. 329/330

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 19.septembra sēdē

Turpinājums.

Informācijas sākums —

"LV" 327/328 20.09.2000

Pieņemta zināšanai finansu ministra Guntara Bērziņa sniegtā informācija par Valdības makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas pamatnostādnēm . Finansu ministrijai uzdots papildināt likumprojekta "Par valsts budžetu 2001.gadam" paskaidrojumus tikai ar tabulu, kurā norādīt pieņemto lēmumu īstenošanai nepieciešamos valsts budžeta papildu izdevumus. Finansu ministrijai uzdots izstrādāt un līdz 2001.gada 15.februārim iesniegt Ministru kabinetā metodoloģiju vidēja termiņa fiskālai plānošanai.

Valdība pieņēma zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegto informāciju par budžeta projektā saglabāto finansējumu ministriju un citu institūciju kapitālajiem izdevumiem . Ministrijām, citām centrālajām valsts iestādēm un to pārraudzībā un pakļautībā esošajām budžeta iestādēm uzdots: divu nedēļu laikā precizēt valsts budžeta pieprasījuma veidlapu "Kustamo un nekustamo īpašumu iegādei un kapitālajam remontam pieprasīto līdzekļu paredzētā izlietojuma atšifrējums pa veidiem un objektiem" atbilstoši Ministru kabineta akceptētajam likumprojektam "Par valsts budžetu 2001.gadam" un iesniegt Finansu ministrijā; pēc likuma "Par valsts budžetu 2001.gadam" pieņemšanas precizēt valsts budžeta pieprasījuma veidlapu "Kustamo un nekustamo īpašumu iegādei un kapitālajam remontam pieprasīto līdzekļu paredzētā izlietojuma atšifrējums pa veidiem un objektiem" atbilstoši likumā noteiktajam kapitālo izdevumu apjomam un divu nedēļu laikā iesniegt Finansu ministrijā. Ministrijām, citām centrālajām valsts iestādēm katru gadu reizi ceturksnī (attiecīgā nākamā mēneša 20.datumā) uzdots iesniegt Finansu ministrijā informāciju par plānotajām un faktiski veiktajām kapitālajām iegādēm pa kapitālo iegāžu grupām valsts budžeta programmu (apakšprogrammu) sadalījumā un kapitālajiem remontiem sadalījumā pa objektiem. Finansu ministrijai uzdots apkopot un triju nedēļu laikā pēc šī protokollēmuma 3.punktā minētajiem termiņiem iesniegt Ministru kabinetā informāciju par ministriju, citu centrālo valsts iestāžu plānotajām un faktiski veiktajām kapitālajām iegādēm pa kapitālo iegāžu grupām valsts budžeta programmu (apakšprogrammu) sadalījumā un kapitālajiem remontiem sadalījumā pa objektiem.

Pieņemta zināšanai aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska sniegtā informācija par priekšlikumiem par 2001.gadā paredzētā finansējuma programmai "Valsts aizsardzība, drošība un integrācija NATO" sadalījumu pa konkrētām programmām. Akceptēts Aizsardzības ministrijas iesniegtais likumprojekta "Par valsts budžetu 2001.gadam" 19.pielikuma "Valsts aizsardzība, drošība un integrācija NATO" variants, neparedzot, ka no Aizsardzības ministrijas pamatbudžeta tiek veiktas iemaksas obligātā militārā dienesta karavīru apdrošināšanas 1998. un 1999.gada parāda segšanai. Aizsardzības ministrijai kopā ar Finansu ministriju uzdots sagatavot priekšlikumus par attiecīgajiem grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam".

Ministru kabinets pieņēma zināšanai kultūras ministres Karinas Pētersones sniegto informāciju par Latvijas Nacionālās operas piebūves pirmās kārtas pabeigšanu . Finansu ministrijai kopā ar Kultūras ministriju uzdots izvērtēt iespēju Kultūras ministrijai paredzēto līdzekļu iekšējai pārdalei.

Pieņemta zināšanai informācija par finansējuma sadalījumu 2001.gadam veicamo pasākumu prioritāšu realizācijai integrācijai Eiropas Savienībā . Pieņemta zināšanai informācija par nepieciešamību prioritāti "Lauksaimniecības skaitīšana" īstenot jau 2001.gadā. Finansu ministrijai kopā ar Zemkopības ministriju uzdots sagatavot priekšlikumus par nepieciešamā finansējuma sadalījumu prioritātes "Lauksaimniecības skaitīšana" pasākumu īstenošanai, paredzot arī attiecīgu grozījumu sagatavošanu likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam". Lai izskatītu iespēju paredzēt līdzekļus Valsts darba inspekcijai ar 2001.gadu tirgus uzraudzības struktūrvienības darbības nodrošināšanai, kā prioritātes integrācijai Eiropas Savienībā "Tirgus uzraudzības sistēmas pilnveidošana lietošanas stadijā esošo darba vietās izmantojamo iekārtu jomā" aktivitāšu realizēšanai laboratorisko pārbaužu un standartu tulkošanas jomā, Ekonomikas ministrijai kopā ar Labklājības ministriju uzdots izvērtēt šīs programmas īstenošanas iespējas esošajās iestādēs un, ja nepieciešams, jautājumu atkārtoti izvērtēt vienlaikus ar likumprojekta "Par valsts budžetu 2001.gadam" izskatīšanu Ministru kabinetā pirms tā izskatīšanas Saeimā 2.lasījumā.

Vakar pamatā akceptēto un iesniegšanai Saeimā sagatavoto valsts budžeta likumprojektu (budžeta likumprojektu paketi) 2001.gadam un valsts budžeta likumprojekta (budžeta likumprojektu paketes) 2001.gadam paskaidrojumus nolemts izskatīt Ministru kabineta 25.septembra sēdē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!