• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas līdzdalību ES un Rio grupas ārlietu ministru sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2005., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108986

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Šrilankas sadarbības iespējām

Vēl šajā numurā

26.05.2005., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas līdzdalību ES un Rio grupas ārlietu ministru sanāksmē

26. un 27. maijā Luksemburgā notiks XII Eiropas Savienības (ES) un Rio grupas ministru tikšanās. Ārlietu ministrija ir saņēmusi ES Ministru padomes prezidenta ielūgumu ārlietu ministram Artim Pabrikam piedalīties XII ES un Rio grupas ārlietu ministru sanāksmē 27. maijā.
Rio grupa ir otra svarīgākā Eiropas Savienības sadarbības forma ar Latīņamerikas valstīm (pēc Eiropas Savienības, Latīņamerikas un Karību valstu sadarbības ietvara), un tā tika izveidota 1986. gadā, lai atvieglotu domu apmaiņu un diskusijas par tēmām, kas svarīgas abām pusēm, jo Rio grupā ietilpst visas Latīņamerikas valstis un pārstāvis no Karību valstīm. Iepriekšējā ES un Rio grupas ministru tikšanās bija 2003. gada martā Grieķijā. Sanāksmes sarunu programmā būs Eiropas Savienības un Latīņamerikas divpusējie reģionālie jautājumi (politiskie, sociālie, ekonomiskie, drošības u.c. ), starptautiskie jautājumi (ANO reforma u.c.), kā arī tiks apspriesta sadarbība starptautiskajās organizācijās.
Latvija kā ES dalībvalsts šajā sanāksmē piedalīsies pirmo reizi, delegāciju vadīs Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Pēteris Vaivars.
2005. gada ES un Rio grupas ministru tikšanās laikā paredzētas arī reģionālo grupu ministru sanāksmes: ES un MERCOSUR valstis, ES un Andu kopienas valstis, kā arī ES un Centrālamerikas valstis.

Ārlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!