• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstina ar jūras novērošanai piemērotu lidaparātu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2005., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109000

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijai ir cerības uz kredītu veselības aprūpes modernizēšanai

Vēl šajā numurā

26.05.2005., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstina ar jūras novērošanai piemērotu lidaparātu

PILOC.PNG (79536 bytes)
Patruļlidmašīnas kapteinis Larss Franzens informēja Latvijas Jūras spēku un Gaisa spēku, un Aizsardzības ministrijas amatpersonas par lidmašīnas priekšrocībām, tehnisko stāvokli, kā arī pilotu un pasažieru drošību, atrodoties gaisā
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Lai iepazīstinātu ar patruļlidmašīnu CASA 212, vakar Rīgā ieradās Zviedrijas Krasta apsardzes delegācija.
Šos lidaparātus kopš 1986.gada Zviedrijas Krasta apsardze izmanto jūras novērošanas vajadzībām. Tie piemēroti, lai veiktu cilvēku meklēšanas operācijas, kuģošanas kontroli un vides piesārņojuma novērošanu. Jūras patruļlidmašīna CASA 212 ir aprīkota ar sensoru sistēmu, optiski elektronisko sistēmu, satelītsistēmu, radariem, infrasarkano skeneru, kas ļauj operatīvi veikt cilvēku meklēšanu un novērot piesārņojumu dienas un nakts laikā.
Kā iepriekš informēja Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību virsniece Vita Ļebedeva, patruļlidmašīna satur visu nepieciešamo meklēšanas aprīkojumu, kas ļautu dienestam sekmīgāk vadīt meklēšanas operācijas jūrā un veikt vides aizsardzības pasākumus.
Vakar pēc apspriešanās ar Zviedrijas Krasta apsardzes amatpersonām un lidmašīnas pilotiem Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta priekšnieks Hermanis Černovs atzinis, ka, izmantojot CASA 212, varētu paaugstināt jūras novērošanas efektivitāti Baltijas jūras Latvijas atbildības zonā, tādā veidā arī veiksmīgi pildīt starptautiskās saistības jūras drošībā.
Zviedrijas Krasta apsardzei ir trīs šādas lidmašīnas. Ik gadu tās nolido 3700 stundas, 30 procenti no tām ir lidojumi naktī.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!