• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vairāk sadarbosies Latvijas un Eiropas deputāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2005., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauno ciematu draudu ēnā

Vēl šajā numurā

26.05.2005., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vairāk sadarbosies Latvijas un Eiropas deputāti

Saeimas deputātu un Eiropas parlamentāriešu sadarbība līdz šim bijusi vairāk epizodiska, balstīta uz nejaušības principa. Šonedēļ Saeimas Eiropas lietu komisijas (ELK) sēdē tika lemts, ka turpmāk no Latvijas ievēlētie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti regulāri tiksies ar saviem Saeimas kolēģiem.
Saeimas Kārtības rullis noteic, ka “Eiropas lietu komisija nosaka kārtību, kādā no Latvijas ievēlētajiem Eiropas Parlamenta deputātiem ir tiesības līdzdarboties šīs komisijas darbā”. Sēdē tika meklēti risinājumi, kā sadarboties Saeimas un Eiropas Parlamenta deputātiem, lai nodrošinātu labāku Latvijas nacionālo interešu aizstāvību Eiropas Savienībā.
EP deputāts Roberts Zīle ierosināja rīkot regulāras tikšanās. Tām būtu jānotiek pēc nozaru principa. Arī Eiropas parlamentārietis Rihards Pīks piekrita R. Zīles priekšlikumam, ka tikšanās būtu jāorganizē par atsevišķām tēmām, kurās specializējas EP deputāti. Viņš ir pārliecināts, ka vienlaikus aicināt uz Saeimu visus deviņus EP tautas kalpus nav lietderīgi. Tikšanās reizēs EP un Saeimas ELK deputāti varētu apmainīties ar informāciju par EP dienaskārtību un aktualitātēm, paust savus viedokļus un argumentus.
R.Zīle uzsvēra, ka par Eiropas Komisijas sagatavotajiem jauno tiesību aktu projektiem EP un Saeimas deputātiem būtu jākonsultējas pašā sākumā, pirms projekts pirmajā lasījumā apspriests Parlamentā. Koplēmuma procedūras piemērošanas gadījumā EP ir labas iespējas ieviest grozījumus tiesību akta projektā.
R.Zīle izteica gatavību jau līdz jūnija otrajai pusei ar ELK deputātiem apspriest aktualitātes transporta nozarē.
Lai spriestu par sadarbības iespējām, ELK piedalījās Eiropas Parlamenta deputāti Roberts Zīle (Nāciju Eiropas grupa), Rihards Pīks (Eiropas Tautas partijas un Eiropas demokrātu grupa) un Tatjana Ždanoka (Zaļo un Eiropas brīvās apvienības grupa).

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!