• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 24. maija noteikumi Nr. 359 "Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 27.aprīļa noteikumos Nr.428 "Transportlīdzekļu vadītāju kvalifikācijas iegūšanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas un atjaunošanas kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2005., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Satversmes tiesas lēmums

Par tiesvedības izbeigšanu

Vēl šajā numurā

27.05.2005., Nr. 84

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 359

Pieņemts: 24.05.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.359

Rīgā 2005.gada 24.maijā (prot. Nr.31 33.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 27.aprīļa noteikumos Nr.428 “Transportlīdzekļu vadītāju kvalifikācijas iegūšanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas un atjaunošanas kārtība”

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 22.panta otro daļu un
likuma “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās
kvalifikācijas atzīšanu” 8.panta pirmās daļas 1.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 27.aprīļa noteikumos Nr.428 “Transportlīdzekļu vadītāju kvalifikācijas iegūšanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas un atjaunošanas kārtība” (Latvijas Vēstnesis, 2004, 69.nr.; 2005, 20.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 48.punktu šādā redakcijā:

“48. Vadīšanas eksāmenu B kategorijas transportlīdzekļu vadītāja kvalifikā­cijas iegūšanai kārto ar CSDD īpašumā (turējumā) esošu transportlīdzekli (izņemot gadījumus, ja personai saskaņā ar medicīnisko uzziņu atļauts vadīt attiecīgi pielāgotus transportlīdzekļus). Transportlīdzekli citu kategoriju transportlīdzekļu vadītāja kvalifikācijas iegūšanas vadīšanas eksāmena kārtošanai nodrošina CSDD, izmantojot tās īpašumā (turējumā) esošu transportlīdzekli vai autoapmācības iestādes transportlīdzekli, vai braukšanas mācību instruktora transportlīdzekli. A1, A un B1 kategorijas transportlīdzekļu vadītāja kvalifi­kācijas iegūšanas eksāmenu, pamatojoties uz vienošanos starp CSDD un preten­dentu, var kārtot ar pretendenta transportlīdzekli. Transportlīdzekļiem jāatbilst prasībām, kas noteiktas mācību transportlīdzekļiem normatīvajos aktos par transportlīdzekļu vadītāju sagatavošanu (izņemot prasību par pazīšanas zīmi). B, C1, C, D1 un D kategorijas transport­līdzekļiem jābūt reģistrētiem kā mācību automobiļiem transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.”

2.Izteikt 54.punktu šādā redakcijā:

“54. Vadīšanas eksāmenā var piedalīties braukšanas mācību instruktors.”

3. Aizstāt 69. un 70.punktā skaitli un vārdu “1.jūnijs” (attiecīgā locījumā) ar skaitli un vārdu “1.oktobris” (attiecīgā locījumā).

4. Papildināt 1.pielikuma 3.1.3.apakšpunktu aiz vārda “ortozes” ar skaitli “(03)”.

Ministru prezidenta vietā —
iekšlietu ministrs Ē.Jēkabsons

Satiksmes ministra vietā —
bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!