• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Manipulē ar sabiedrību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2005., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109123

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES konstitūcija krustcelēs

Vēl šajā numurā

27.05.2005., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Manipulē ar sabiedrību

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB), ko atbilstoši likuma prasībām, izveidojušas septiņas apdrošināšanas sabiedrības, kas piedāvā obligātās transportlīdzekļu civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) polises, valdes priekšsēdētāja Jura Stengrevica personā nācis klajā ar prognozi, ka OCTA polises šogad kļūšot dārgākas par 30 procentiem. Tam gan uzreiz oponējis “BTA” vadības pārstāvis, ka reāli cenu pieaugums varētu sasniegt 10 līdz 12%.
Uldis Danga, Konkurences padomes padomes loceklis, “Latvijas Vēstnesim” pauda viedokli, ka LTAB apzināti spekulē ar sabiedrības neziņu, radot nevajadzīgu spriedzi un aizbildinoties ar Igaunijas līmeņa sasniegšanu un to, ka palielinājušās pārapdrošināšanas izmaksas un jāpalielina atlīdzību limits, kaut gan tas “automātiski neizraisīs izmaksājamo summu griestu palielinājumu, bet gulsies uz apdrošinātāja risku.” Konkurences padomei bažas radot tas apstāklis, kāpēc prasību pēc OCTA polišu cenu paaugstināšanas neuztur neviens no apdrošinātājiem, kas atrodas konkurences situācijā, tāpēc autobraucējs vienmēr var atrast lētāku risinājumu – cenu atšķirības ir jūtamas. “Apdrošinātāju vārdā runā LTAB, kam augstākā lēmējinstitūcija ir visu apdrošināšanas kompāniju pārstāvju kopsapulce un kas pārvērties par legālu savstarpējās izspiegošanas mehānismu, lai uzzinātu visu par konkurenta stratēģiju, patieso finanšu stāvokli, tāpēc viņiem arī rodas vēlme tirgū rīkoties līdzīgi,” norāda U. Danga. “No mūsu viedokļa tas ir tikpat nepieļaujami kā karteļa vienošanās, jo LTAB īstā funkcija ir pārraudzīt Garantiju fondu un izskatīt strīdus, nevis iejaukties cenu politikas veidošanā.”

Arvīds Deģis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!