• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļotājus Krievijā aicina īpaši sargāt dokumentus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2005., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gada monētas godā dūmakaini zilais vienlatnieks

Vēl šajā numurā

27.05.2005., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļotājus Krievijā aicina īpaši sargāt dokumentus

Ārlietu ministrija (ĀM) apkopojusi Latvijas futbola līdzjutējiem, kuri jūnija sākumā plānojuši doties uz Latvijas un Krievijas izlašu spēli futbolā, svarīgu informāciju. Tā var noderēt arī tūristiem, kas iecerējuši doties uz kaimiņvalsti.
Ārlietu ministrija lūdz Latvijas futbola līdzjutējus nopietnu uzmanību pievērst ceļošanas dokumentu drošībai, it īpaši ja plānots apmeklēt tūristu iecienītas vietas.

Kur saņemt vīzas

Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem ieceļošanai Krievijas Federācijā ir nepieciešama vīza. To var saņemt Krievijas vēstniecībā Rīgā, kā arī konsulātos Liepājā un Daugavpilī. Veselības un dzīvības apdrošināšanas polise ir priekšnoteikums ieceļošanas vīzas saņemšanai. Ieceļojot Krievijā, ārvalstniekiem jāaizpilda migrācijas kartiņas, kuras jāsaglabā līdz izceļošanas brīdim. Gadījumā, ja plānots uzturēties Krievijā ilgāk par trim darba dienām, vajag reģistrēties savas dzīvesvietas pasu-vīzu dienestā. Ja apmešanās vieta ir viesnīca, to izdarīs viesnīcas administrācija.
Tā kā Krievijas likumdošana nosaka nepieciešamību noformēt izceļošanas vīzu gadījumos, kad ārvalstnieks ir nozaudējis savu ceļošanas dokumentu, ĀM aicina izgatavot gan ceļošanas dokumenta, gan Krievijas vīzas kopijas. Vīzas kopija ievērojami saīsinās un atvieglos izceļošanas vīzas saņemšanu.

Ja brauc ar personīgo auto

Ieceļojot ar personīgo automašīnu, jārēķinās, ka, lai šķērsotu robežu, var nākties vairākas stundas pavadīt rindā. Krievijas muitā robežkontroles vietā būs jānoformē transportlīdzekļa pagaidu ievešanas atļauja. Automašīnas apdrošināšana ir obligāta.
* Ātruma ierobežojumi:
Apdzīvotās vietās: 60km/h; ārpus apdzīvotām vietām: 90km/h.
* Obligāti jālieto drošības jostas.
* Vadot autotransportu, alkohola koncentrācija asinīs nav pieļaujama.

Ja pazaudēta vai nozagta pase

Ja nozaudēta vai nozagta pase, ir jāsazinās ar Latvijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā, lai noformētu pagaidu ceļošanas dokumentu. Dokumenta saņemšanai būs jāaizpilda noteiktas formas veidlapa, jāiesniedz divas fotogrāfijas un milicijas izziņa, kas apliecina pases nozagšanas vai nozaudēšanas faktu, kā arī jāsamaksā konsulārā nodeva 20 eiras.
Tā kā pēc pagaidu ceļošanas dokumenta saņemšanas izceļošanai no Krievijas ir vajadzīga izceļošanas vīza, kuras noformēšana Krievijas pasu-vīzu dienestā var ieilgt līdz pat desmit dienām, ĀM lūdz pievērst nopietnu uzmanību ceļošanas dokumentu glabāšanas drošībai.

Ja nozaudēta vai nozagta nauda

Ja nozagta vai nozaudēta nauda, sazinoties ar draugiem vai radiem Latvijā, var saņemt naudu ar Western Union pārstāvju – “Latvijas pasta” un “Latvijas krājbankas” – vai MoneyGram pārstāvja ”Hansabankas”starpniecību. Naudas saņēmējam jāuzrāda pase. Ārkārtas situācijās līdzekļus var pārsūtīt arī ar ĀM starpniecību.

Pēc ĀM informācijas

Uzziņai

Noderīgas adreses un tālruņi
LR ģenerālkonsulāts
Sanktpēterburgā
Adrese: Sanktpēterburga,
Vasīlija sala, 10.līnija, 11
Tālrunis: 007812 3276054
(strādās diennakts režīmā)
Fax: 007812 3276052

ĀM Konsulārais departaments Rīgā
Tālrunis darba laikā (8.30-17.00) +371 7016364
Diennakts tālrunis ekstremālām situācijām: +371 9287398

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!