• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas valsts oficiālo nostāju holokausta sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrības iesaistīšanu valsts attīstības politikā

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas valsts oficiālo nostāju holokausta sakarā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks paziņo, ka kategoriski nosoda un norobežojas no pēdējā laikā masu medijos izskanējušajiem izteikumiem, kuru mērķis ir attaisnot vai mīkstināt Otrā pasaules kara laikā izdarītos kara noziegumus, noziegumus pret cilvēci, īpaši holokaustu, kā arī reabilitēt šos noziegumus pastrādājušās personas.
Šajā sakarā ārlietu ministrs atkārtoti pauž Latvijas valsts oficiālo nostāju.
Otrā pasaules kara laikā Latvija vairākkārt tika pakļauta okupācijai un dzīvību zaudēja vairāki simti tūkstoši tās iedzīvotāju. Bez sava valstiskuma Latvija nebija spējīga nosargāt ebreju kopienas pārstāvju dzīvību – holokausta laikā pēc nacistu pavēles gandrīz pilnībā tika iznīcināta Latvijas ebreju kopiena un ebreji, kurus nacisti uz Latvija atveda no citām Eiropas valstīm.
Tā ir viena no Latvijas 20. gadsimta vēstures traģiskajām lappusēm. Šo traģēdiju nav iespējams aizmirst, nevainīgie upuri mūžīgi paliks mūsu atmiņās. Par šiem notikumiem ir jāturpina stāstīt arī Latvijas jaunajai paaudzei.
Ārlietu ministrs uzsver, ka šiem noziegumiem nav un nevar būt nekāda attaisnojuma, tāpat kā nekādu attaisnojumu nav pelnījuši šo noziegumu izpildītāji un atbalstītāji no Latvijas iedzīvotāju vidus.
Mūsdienu Latvija lepojas ar kultūras un etnisko dažādību, tādēļ nav pieņemami jebkādi izteikumi, kas attaisno un mudina uz antisemītismu un neiecietību pret citu tautību un kultūru pārstāvjiem.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!