• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauno ES dalībvalstu kultūras projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109268

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Somijā

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauno ES dalībvalstu kultūras projektu

27.maijā Berlīnē ar desmit jauno Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu intelektuāļu piedalīšanos diskusijā “Korespondences. Pārdomas par Eiropu” (“Korrespondenzen. Nachdenken über Europa”) noslēdzās kultūras projekts “Kulturjahr der Zehn”. Latviju diskusijā pārstāvēja Latvijas Kultūras fonda valdes priekšsēdētājs Pēteris Bankovskis. Diskusiju vadīja Berlīnes Mākslas akadēmijas prezidents Ādolfs Mušgs.
Par godu projekta noslēgumam vakarā Berlīnes filharmonijā izskanēja svētku koncerts. Tajā piedalījās desmit jaunie komponisti, kas savas kompozīcijas veidojuši kā muzikālas starpspēles Franca Šūberta skaņdarbam “Ziemas ceļojums”. Latviešu intermeco atskaņos komponiste Gundega Šmite-Mežaraupa.
Kultūras projekts “Kulturjahr der Zehn” Vācijā ilga no 2004.gada maija, un tā iniciatori bija jauno ES dalībvalstu vēstniecības Berlīnē. Projekta ietvaros vācu sabiedrība varēja labāk iepazīt latviešu literatūru, mākslu, kino un fotomākslu, mūziku, kā arī dzirdēt Latvijas pārstāvjus dažādos diskusiju pasākumos. No Latvijas projektā piedalījās dzejniece Māra Zālīte, operdziedātāja Sonora Vaice, pianiste Lauma Skride, mākslinieki Ritums Ivanovs un Ingūna Elere, fotomākslinieki Andrejs Grants, Vilnis Auziņš, Alnis Stakle, Aivars Āķis juniors, Aivars Āķis seniors, Ieva Āķe, Kaspars Goba, Satversmes tiesas priekšsēdētāja padomniece Dzintra Pededze, politologs Juris Rozenvalds, žurnālists Ainārs Dimants, grupa “Iļģi”, “The Hobos”, kā arī citi.

Ārlietu ministrijas Preses dienesta un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!