• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mežu atjaunošana rit pēc plāna. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109278

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starp labākajiem no labākajiem NATO

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mežu atjaunošana rit pēc plāna

Valsts mežos šogad tiks iestādīti vairāk nekā 25 miljoni jaunu kociņu.

STADS.PNG (142712 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Meža atjaunošana akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” (LVM) teritorijās šogad notiek atbilstoši plānotajiem apjomiem un termiņiem, liecina LVM Komunikācijas daļas vadītāja Tomasa Kotoviča sniegtās ziņas. Lai gan pavasaris iestājās samērā vēlu, koku stādīšana pavasara sezonā tuvojas noslēgumam. Proti, ir apmežotas visas ar kailsakņiem plānotās platības un turpinās ietvarstādu stādīšana. Tā ir jauna stādīšanas metode, ko valsts meža platību apmežošanā LVM sāka ieviest nesen. Kā skaidro LVM pārstāvis, šos stādus dēsta ar speciāliem stobriem, kas ievērojami atvieglo stādītāja darbu un nodrošina augstu darba kvalitāti.
Līdz 13.maijam valsts mežos bija apstādīti jau 5500 hektāru izcirtumu jeb 73 procenti no plānotajiem mākslīgās atjaunošanas apjomiem. 2800 hektāri apstādīti ar egli, 2500 hektāri – ar priedi un 200 hektāri – ar bērzu.
Pavisam 2005.gadā LVM plāno atjaunot mežus 11 000 hektāru platībā, iestādot vairāk nekā 25 miljonus jaunu koku 7400 hektāru platībā, bet dabiski atjaunojot mežu 3500 hektāru lielā platībā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!