• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ierosina finansēt atkarīgo rehabilitāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Krievija izvedusi savu kodoldegvielu

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ierosina finansēt atkarīgo rehabilitāciju

Labklājības ministrija (LM) iecerējusi būtiskas izmaiņas Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā.

Ministrijas izstrādātie grozījumi, piemēram, paredz no valsts budžeta līdzekļiem finansēt sociālo rehabilitāciju arī no narkotiskajām, toksiskajām vai citām apreibinošajām vielām atkarīgajiem pieaugušajiem. Tas iecerēts no 2007.gada 1.janvāra. Šobrīd likums nosaka par valsts līdzekļiem finansēt tikai no narkotiskajām, toksiskajām vai citām apreibinošajām vielām atkarīgo bērnu sociālo rehabilitāciju.
Otrs iecerētais jaunievedums ir lielāks valsts atbalsts cilvēkiem ar garīgiem traucējumiem. Kā norāda LM, attīstoties sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem, radusies nepieciešamība pēc jauna veida institūcijas – tā sauktajām pusceļa mājām. Tajās paredzēts nodrošināt īslaicīgu sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju minētajai cilvēku grupai. Pusceļa mājā cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem varēs apgūt iemaņas patstāvīgai dzīvei vai dzīvei grupu mājā (dzīvoklī).
Līdz šim likumā bija noteikts, ka grupu māju (dzīvokļu) izveide cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem pilnībā ir pašvaldības pārziņā. LM speciālisti uzsver, ka tas neveicina minētā sociālā pakalpojuma attīstību, jo līdz šā gada 1.janvārim valstī tika izveidoti tikai divi grupu dzīvokļi Rīgā. Lai veicinātu grupu māju izveidi, LM ierosina ar 2007.gada 1.janvāri noteikt valsts pienākumu līdzfinansēt (50% apmērā) grupu māju (dzīvokļu) un pusceļu māju izveidošanu un aprīkošanu. Minētās grupu mājas (dzīvokļi) vajadzīgas, lai radītu apstākļus šo cilvēku integrācijai sabiedrībā, nevis tos ievietotu sociālās aprūpes institūcijā.
Sagatavotos grozījumus aizvadītajā nedēļā izskatīja Valsts sekretāru sanāksmē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!