• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109287

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Balsojuma iznākums - zaudējums pašai Francijai

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Franču “Le Figaro”: “Kamēr spekulācijas par Eiropas likteni vēl tikai briest, lielākās diskusijas sākušās par pašas Francijas iekšpolitiku (vēlmēm pēc pārmaiņām) un Žaka Širaka kā valsts prezidenta likteni (līdz pat demisijas iespējamībai).”

Krievijas “Regnum.ru”: “ASV vēstniece Latvijā Ketrina Toda Beilija intervijā Latvijas Radio paziņoja, ka delegācijas galvenais mērķis esot īstenot principus, par kuriem vizītes laikā Rīgā runāja ASV prezidents Džordžs Bušs. Kongresmeņi vēlreiz pateicās Latvijai par sasniegto. Šeit patiešām esot vērojams brīnišķīgs attīstības modelis, kas var kalpot par piemēru visām valstīm, kurās vēl nav izveidota pilsoniskā sabiedrība.”

ASV “The Washington Post”: “Eiropas vēlētāji ir “īgnā noskaņojumā”. Vācijas vietējās vēlēšanās sakāvi cieta Gerharda Šrēdera valdošā sociāldemokrātu partija... Nīderlandē vēlētāji, visticamāk, nobalsos pret, kaut arī visas lielākās politiskās partijas un uzņēmēji aģitē par “jā” konstitūcijai. Šos “dumpjus” pret valstu politiskajām elitēm kopumā var uzskatīt par negatīvu reakciju uz globalizāciju.”

Krievijas “Vremya.ru”: Latvijas parlaments ir ratificējis Nacionālo minoritāšu tiesību konvenciju. Taču Latvija neuzskatot, ka tai būtu obligāti jāizpilda visas tās normas. Vietējās valsts iestādēs joprojām varēšot lietot tikai latviešu valodu, kā arī nedrīkstēšot citās valodās dublēt ielu un apdzīvoto vietu nosaukumus. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs konvencijas ratifikāciju jau nosaucis par “profanāciju” (necienīgu izturēšanos).

Vācu “Süddeutsche Zeitung”: “Latvijas valdība uzskata, ka zviedru rīcība Vaksholmā ir pretrunā ar ES spēkā esošajiem pamatprincipiem. Tagad tā grib, lai lietu izskatītu Eiropas Tiesā Luksemburgā, kuras spriedums var izrādīties principiāls... Laikraksts “Dagens Nyheter”prognozē, ka uz to būs jāgaida gadiem ilgi... Zviedrijas arodbiedrības jau paziņojušas, ka gadījumā, ja spriedums nebūs labvēlīgs Zviedrijai, tās varētu pieprasīt valsts izstāšanos no ES. Ņemot vērā pašreizējo noskaņojumu valstī, šāds scenārijs ir iespējams.”

Krievijas “Regnum.ru”: “Krievijas Zinātņu akadēmijas Eiropas institūta direktora vietnieks Sergejs Karaganovs... izteicās, ka Latvijai demokrātiskās attīstības ceļu noiet būs vieglāk, jo tā ir NATO un ES dalībniece. Viņš ar optimismu raugoties uz Latvijas demokrātisko nākotni, tai skaitā arī uz nacionālo minoritāšu tiesību problēmu, par kuru Latvijai un Krievijai ir domstarpības. Savukārt pašreizējais Krievijas un Latvijas konflikts saistībā ar robežām, pēc viņa domām, esot pēdējo kauju atblāzma.”

Vācu “Die Welt”: “ES komunikāciju komisāre Margota Valstrēma domā, ka pirmstermiņa vēlēšanas Vācijā varētu ietekmēt sarunas par turpmāko ES finanšu sadalījumu... Cilvēki no ES pirmām kārtām vēloties darba vietas, drošību, solidaritāti un labāku apkārtējās vides aizsardzību.

Pēc Ārlietu ministrija Ārzemju preses analīzes  nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!