• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ASV Valsts kases sekretāra vietnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2005., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109418

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru

Vēl šajā numurā

01.06.2005., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ASV Valsts kases sekretāra vietnieku

Otrdien, 31.maijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ASV Valsts kases sekretāra vietnieku Stjuartu Leviju, kurš ieradies Latvijā darba vizītē.
Ministru prezidents pauda gandarījumu par tik augsta līmeņa ASV valsts amatpersonas vizīti Latvijā, kas sekmēs Latvijas un ASV valdību un atbildīgo valsts institūciju sadarbību finanšu noziegumu apkarošanā.
Aigars Kalvītis iepazīstināja viesi ar Latvijas sasniegumiem cīņā ar nelegāli iegūtu līdzekļu legalizāciju, Ministru prezidenta vadībā izveidoto speciālo padomi cīņai ar finanšu noziegumiem un tās izstrādātajiem grozījumu priekšlikumiem vairākos Latvijas likumos, kurus pieņēma Saeima, lai stiprinātu atbildību par naudas atmazgāšanu, kā arī par valdības centieniem uzlabot tiesībsargājošo finanšu institūciju darbību šo likumu īstenošanā.
ASV Valsts kases sekretāra vietnieks pateicās un ļoti atzinīgi novērtēja Ministru prezidenta aktīvo rīcību cīņā ar noziedzību banku sektorā un pauda pārliecību, ka tas ir būtisks solis Latvijas banku reputācijas un uzticamības veicināšanai pasaulē. Tiesiski sakārtota un droša vide, atbildīgo uzraudzības institūciju efektīva un enerģiska darbība, apkarojot noziegumus finanšu sektorā un ekonomikā, ir labs nosacījums Latvijas sekmīgai ekonomiskajai attīstībai. ASV puse ir gatava sniegt Latvijai atbalstu darbinieku apmācībā un ASV pieredzes apgūšanā šajā jomā.
Ministru prezidents pateicās par piedāvāto palīdzību finanšu noziegumu apkarošanā un apliecināja Latvijas valdības un atbildīgo institūciju vēlmi sadarboties ar ASV institūcijām.

Jana Vektere, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!