• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2005., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Francijas prezidenta

Vēl šajā numurā

01.06.2005., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru

Pirmdien, 30.maijā, Briselē, NATO galvenajā mītnē, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Sheferu. Šī bija pirmā Latvijas premjerministra tikšanās ar alianses vadītāju pēc Latvijas iestāšanās NATO.
Sarunas gaitā Aigars Kalvītis un Jāps de Hops Shefers apsprieda paveikto pirmajā Latvijas dalības gadā NATO. Ģenerālsekretārs iepazīstināja ar NATO pašreizējo dienas kārtību, operācijām un alianses transformāciju. Jāps de Hops Shefers atzinīgi novērtēja Latvijas līdzšinējo iesaistīšanos alianses operācijās, kas liecina par Latviju kā uzticamu NATO sabiedroto.
Ministru prezidents pauda Latvijas valdības gatavību rīkot nākamo NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmi Rīgā. NATO ģenerālsekretārs pateicās par Latvijas piedāvājumu organizēt nozīmīgāko alianses sanāksmi, kas parasti noris vienreiz divos vai trijos gados. Runājot par gaisa telpas patrulēšanas jautājumu, ģenerālsekretārs norādīja, ka NATO turpinās nodrošināt gaisa telpas kontroli pēc vienotiem standartiem visā alianses gaisa telpā.
Tikšanās laikā pārrunātas arī attiecības ar NATO partnervalstīm – Gruziju, Krieviju un Ukrainu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!