• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Francijas prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2005., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109420

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.06.2005., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Francijas prezidenta

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 31.maijā, saņēma vēstuli no Francijas prezidenta Žaka Širaka. Vēstulē Francijas prezidents raksta:
“Svētdien, 29.maijā, Francijas tauta demokrātiski izteica savu viedokli un vairākumā noraidīja Eiropas Savienības konstitucionālo līgumu.
Nerunājot par to, ko šis lēmums nozīmē manai valstij, es apzinos sekas, kādas šī situācija radīs Francijas partneriem un Eiropas Savienībai. Bet šis lēmums nekādā ziņā neapšauba dziļās un vēsturiskās Francijas saistības Eiropas veidošanā. Francija ir Savienības dibinātājvalsts. Tā turpinās tur atrasties, respektējot savus pienākumus, un es tam personīgi sekošu līdzi.
Jau deviņas dalībvalstis pieņēmušas Eiropas Savienības konstitūciju, un tagad pārējām dalībvalstīm ir jāizšķiras par šo konstitucionālo līgumu. Būs nepieciešams laiks, lai izpētītu, kādas sekas uz Eiropas Savienību ir atstājis Francijas balsojums. Mums ir jāsāk domāt par šo jautājumu jau 16. un 17.jūnija Eiropadomes laikā.
No šā brīža es vēlētos Jums apliecināt savu vēlmi turpināt strādāt ciešā saistībā ar Jums Eiropas un tās nākotnes interesēs un pastiprināt sadarbību mūsu valstu starpā.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!