• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Paldies lojālākajiem nodokļu maksātājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2005., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109539

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 2. jūnijā

Vēl šajā numurā

02.06.2005., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Paldies lojālākajiem nodokļu maksātājiem

1.jūnijā nodokļu maksātājiem bija neierasta saskarsme ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), jo viņi atkal tika godināti par pērn paveikto un parādīto lojālo attieksmi pret valsti. “2004.gads aizvadīts kā ļoti labs, jo budžeta ieņēmumi palielinājušies par 16 procentiem, kas ir mūsu kopīgais nopelns,” – savā uzrunā gadskārtējā apbalvošanas ceremonijā sacīja VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns.

PIRMAAAAA.JPG (18249 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
Vakar Rīgas Operā uz skatuves kāpa ļaudis, kam darbošanās šajā aplocē nav ikdienas arods: Valsts ieņēmumu dienests godināja 2004. gada lielākos nodokļu maksātājus. Šoreiz pirmajā trijniekā ir SIA “Lattelekom”, SIA “Latvija Statoil” un VAS “Latvijas dzelzceļš”

Ministru prezidents Aigars Kalvītis atgādināja, ka valdības galvenais uzdevums ir godīgi un pareizi sadalīt māmiņām, skolotājiem, mediķiem, pensionāriem un citiem to naudu, ko cienījamie uzņēmēji samaksā valsts kasē, tāpēc “jums ir tiesības mūs kritizēt, jo jūs atnesat to naudu, ko mēs vēlāk iztērējam”. “Paldies, ka jūs šo naudu nopelnāt sev un visai Latvijas sabiedrībai kopumā,” uzslavēja A.Kalvītis.
Savukārt finanšu ministrs Oskars Spurdziņš pauda pateicību, ka ar nodokļu maksātāju iemaksām iespējams realizēt visas valsts programmas, turklāt sadarbībā ar uzņēmēju konsultatīvajām padomēm top priekšlikumi, kas pēc tam iestrādājami likumprojektos. O.Spurdziņš situāciju valsts budžetā raksturoja kā labu, bet ne izcilu.
Veselības ministrs Gundars Bērziņš salīdzināja VID ar “timuriešu komandu” un ierosināja nākamgad radīt jaunu nomināciju – “lielākais nodokļu tērētājs”, kam uzreiz izvirzīja paša vadīto ministriju.

Desmit lielākie nodokļu maksātāji valsts budžetā 2004. gadā un to vadītāji ir:
1.vietā – SIA “Lattelekom” (Gundars Strautmanis) – 2003.gadā – 3.vieta;
2.vietā – SIA “Latvija STATOIL” (Baiba Rubess) – nemainīga vieta;
3.vietā – VAS “Latvijas dzelzceļš” (Andris Zorgevics) – iepriekš – 5.vieta;
4.vietā – VAS “Latvenergo” (Kārlis Miķelsons) nemainīga vieta;
5.vietā – SIA “Latvijas mobilais telefons” (Juris Binde) – par vienu vietu augstāk;
6.vieta – AS “Latvijas balzams” (Rolands Gulbis) – nemainīgi;
7.vieta – AS “Latvijas gāze” (Adrians Dāvis) – par vienu vietu augstāk;
8.vieta – SIA “Mažeiķu nafta Tirdzniecības nams” (Jānis Blūms) – desmitniekā iekļauta pirmoreiz;
9.vieta – SIA “Lukoil Baltija R” (Haims Kogans) – nemainīgi;
10.vieta – AS “Kurzemes degviela” (Argods Lūsiņš) – desmitniekā no jauna.
Šie nodokļu maksātāji ieskaitījuši valsts kopbudžetā 318,46 miljonus latu, kas ir 15,1 procents, bet visi pārējie nodokļu maksātāji norēķinājušies ar valsti par 1792,66 miljoniem latu.

Noslēgumā “Latvijas gāzes” prezidenta Adriana Dāvja patētiskās frāzes: “Apskatieties, cik mēs esam laimīgi un priecīgi, kad tiekam apbalvoti! Citās valstīs VID darbinieki staigā uniformās un bruņoti, pie mums tā nav, tātad mēs, uzņēmēji, nodokļus samaksājam labprātīgi. Neskoposimies – “ko taupa taupītājs, to paņem laupītājs”, tāpēc – lai dzīvo VID!”

Arvīds Deģis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!